Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Βιβλιοδρόμιο :: Σχόλιο

( οι υπήκοοι του οτε! :: 18-01-2003) 

Οι υπήκοοι του ΟΤΕ!

Μια και έχω γίνει πελάτης της σταθερής τηλεφωνίας σε ιδιωτική εταιρεία, τον ΟΤΕ τον χρησιμοποιώ μόνο για τη σύνδεση με το Internet

Ν. Σ. ΜΑΡΓΑΡΗΣ

Φυσικά, έχω κανονίσει και πληρώνονται οι τρεις λογαριασμοί που έχω (Μυτιλήνη, Αθήνα, Πήλιο) μέσω τραπέζης. Έτσι, σπάνια - άλλωστε οι λογαριασμοί είναι κάτι παραπάνω από το πάγιο - ανοίγω τους φακέλους. Και αυτό γίνεται πλέον μόνο για λόγους περιέργειας.

Με τους τελευταίους λογαριασμούς, λοιπόν, μας ήρθε και ένα "ένθετο" που αφορά τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, το γνωστό ΑΦΜ. Και βεβαίως είναι απαραίτητο ο ΟΤΕ να τον γνωρίζει, καθώς και όλοι με τους οποίους έχουμε συναλλαγές. Μόνο που οι διευθύνοντες τον Οργανισμό νομίζουν ότι έχουν υπηκόους και όχι πελάτες.

Μας ζητούν, λοιπόν, να συμπληρώσουμε το έντυπο που εσωκλείουν, το οποίο θα πρέπει να το πάμε και να το παραδώσουμε "στο σημείο εξόφλησης του λογαριασμού" μας. Και όχι μόνον αυτό, αλλά θα πρέπει να πάρουμε μαζί μας "και το εκκαθαριστικό της Εφορίας (!) ή άλλο έγγραφο στο οποίο να φαίνεται ο ΑΦΜ…".

Πηγαίνετε, λοιπόν στο προπατζήδικο ή την Έβγα που πληρώνετε τον λογαριασμό σας και δείξτε στον "αρμόδιο" τη δήλωση της Εφορίας σας!

Από πού και έως πού εγώ - που έχω τρία τηλέφωνα - θα πρέπει να πάω "εκεί όπου εξοφλώ τον λογαριασμό μου", όταν εδώ και πολλά χρόνια αυτό γίνεται μέσω τραπέζης; Ποιος φωτεινός εγκέφαλος αποφάσισε να χάσουν άπειρες ώρες οι υπήκοοι του ΟΤΕ, όταν θα μπορούσαν είτε να τηλεφωνήσουν, είτε να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και να τα στείλουν με το Ταχυδρομείο - με απαντητικό φάκελο, όπως κάνουν οι κουτόφραγκοι - είτε μέσω Διαδικτύου;

Προφανώς, η ταλαιπωρία των συνδρομητών του ΟΤΕ θα πρέπει να εντάσσεται σ' αυτό που ο Πρωθυπουργός τονίζει για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών!