Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Γνώμες-Σχόλια :: Σχόλιο

( προβολεις - αμφίδρομη πορεία :: 16-01-2003) 

ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ Αμφίδρομη πορεία

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ

Αμφίδρομη πορεία για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων ανέδειξε η συνέντευξη Τύπου του Ζακ Ρογκ στους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους.

Από τη μια πλευρά:

"Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είναι βέβαιη πως οι Αγώνες της Αθήνας θα στεφθούν από πλήρη επιτυχία".

Ότι "η επιτυχία αυτή εξαρτάται κατά πολύ από τη βοήθεια όλων των Ελλήνων, που πρέπει να μείνουν ενωμένοι μέχρι το τέλος της διοργάνωσης".

Πως "δεν πρόκειται ο Έλληνας να πληρώσει από την τσέπη του ούτε ένα ευρώ περισσότερο από το συνολικό κόστος των Αγώνων, που αφορούν τη διοργάνωση".

Ότι "έχουν προχωρήσει σημαντικά όλα τα έργα, τόσο της υποδομής όσο και των αθλητικών εγκαταστάσεων. Και οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης αρκούν ως προς την τήρηση του χρονοδιαγράμματος".

Και από την άλλη:

"Όποιες οικονομικές υπερβάσεις σημειωθούν, ο κύριος Σημίτης με διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του θα πράξει εκείνο που αναφέρεται στο συμβόλαιο της Αθήνας 2004 με τη ΔΟΕ". Δηλαδή, σε περίπτωση υπερβάσεων, τα επιπλέον χρήματα θα καταβληθούν από την Ελλάδα.

"Και αν ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί έγκαιρα ορισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας, εφόσον δεν είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν όλα τα τεστ (πρόβες) προ των Αγώνων. Κάτι ανάλογο, έγινε και με το Σίδνεϊ…".

"Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η ολοκλήρωση του "έργου Καλατράβα" εγκαίρως στο ΟΑΚΑ δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Καλύτερα να μην ξεκινήσει".

"Έστω κι αν γίνουν εκλογές στην Ελλάδα τον προκαθορισμένο χρόνο, ήτοι τον Απρίλιο ή Μάιο του 2004, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα για τη ΔΟΕ".

Θα μας έβρισκε σύμφωνους ο Ζακ Ρογκ αν όλα όσα αναφέρθηκαν προχθές μας τα έλεγε πριν από έναν, ενάμιση χρόνο. Θα μας βοηθούσε σίγουρα περισσότερο παρά ποτέ.

Ιδιαίτερα εκείνους που πίστεψαν στη δεύτερη αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, μετά το 1896.

Σ' εκείνους που ήθελαν να δουν την πόλη τους και την Ελλάδα να φεγγοβολά στους προβολείς της διεθνούς κοινής γνώμης. Στους τομείς τουρισμός, πολιτισμός, κοινωνία και αθλητισμός.

Σε όσους εργάστηκαν για να έλθουν στην Ελλάδα οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Στην κοιτίδα τους.

Το όραμα, που ο Δόκτωρ Ρογκ δυστυχώς δεν είναι σε θέση να προσεγγίσει πλήρως.

Γιατί, απλούστατα, δεν γνωρίζει τον τόπο τούτο όσο οι Έλληνες.

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε στο "θαύμα". Και στην Ολυμπιακή πρόκληση.