Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Γνώμες-Σχόλια :: Σχόλιο

( γνωμη - μήπως φταίει και ο κόουτς; :: 19-03-2003) 

ΓΝΩΜΗ Μήπως φταίει και ο κόουτς;

ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ ΠΑΝΑΝΙΔΗΣ

2 Φεβρουαρίου, εννέα το βράδυ, γήπεδο Κορυδαλλού. Το παιχνίδι Προοδευτική - Παναθηναϊκός έχει λήξει με νίκη των «πρασίνων» και ο υπερόπτης προπονητής των «βυσσινί», Σούλης Παπαδόπουλος, αντί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ή έστω να εξετάσει τους λόγους που η ομάδα γνώρισε την ήττα, τονίζει πικρόχολα και με ύφος αλαζονείας στη συνέντευξη Τύπου: «Να ξέρετε όλοι ότι μπορούμε να νικήσουμε οποιαδήποτε ομάδα σε οποιοδήποτε γήπεδο. Ειλικρινά, δεν μας απασχολεί η ήττα από τον Παναθηναϊκό, διότι πολύ σύντομα θα κάνουμε και άλλη νίκη».

Από εκείνο το βράδυ έχουν περάσει 44 ημέρες και έξι αγωνιστικές πρωταθλήματος. Η Προοδευτική όχι μόνο δεν έχει… σταυρώσει νίκη από τότε, αλλά έχει ηττηθεί πέντε φορές και έχει αποσπάσει μόλις μία ισοπαλία στην έδρα της κόντρα στην Καλλιθέα. Μάλιστα, συνολικά στον δεύτερο γύρο έχει 7 ήττες και 1 ισοπαλία. Ο κ. Παπαδόπουλος ακόμα ψάχνει τη νίκη που είχε υποσχεθεί με ειρωνεία εκείνο το βράδυ του Φλεβάρη, ενώ στα περισσότερα παιχνίδια έχει σίγουρα στο «τσεπάκι» του μια εξήγηση για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ορισμένες φορές φταίει η διαιτησία, κάποιες άλλες οι ίδιοι αντίπαλοι. Οι παίκτες του, που εν τέλει κουραστήκαμε να ακούμε πόσο δεμένοι είναι μαζί του, δεν φταίνε ποτέ!

Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Σούλης Παπαδόπουλος θα πρέπει να ψάξει να εντοπίσει άλλους λόγους και πιο πειστικούς για την κατρακύλα της ομάδας του. Αλήθεια, τι απέγινε εκείνη η ομάδα που σύσσωμος ο ποδοσφαιρικός κόσμος στην Ελλάδα επιδοκίμαζε στον πρώτο γύρο και μιλούσε για την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος; Για ποιο λόγο δεν μπορεί να πανηγυρίσει νίκη; Μήπως τελικά έχει ένα μικρό μερίδιο ευθύνης και ο υπερφίαλος προπονητής της; Μήπως;