Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Γνώμες-Σχόλια :: Σχόλιο

( αιχμες - ζητείται... μαγική συνταγή :: 17-03-2003) 

ΑΙΧΜΕΣ Ζητείται… μαγική συνταγή

ΣΥΛΒΑΝΑ ΡΑΠΤΗ

Ξέρετε τι κατάλαβα εγώ η πτωχή απ' όλο αυτό το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των ΑΕΙ και των ΤΕΙ;

Ότι ο υπουργός θεωρεί - έστω κι αν δεν το ομολογεί - πως, στην ουσία, τα ελληνικά πτυχία δεν αξίζουν στην Ευρώπη ούτε μια δραχμή και πως ψάχνει εναγωνίως μέσα από το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση τη μαγική συνταγή.

Κανένα ελληνικό ΑΕΙ ή ΤΕΙ δεν θα μπορεί στο μέλλον με άλλα Ευρωπαϊκά να συνεργαστεί και άρα το πτυχίο που δίνει να αναγνωριστεί, αν προηγουμένως δεν έχει αξιολογηθεί και δεν έχει βαθμολογηθεί. Η ελληνική κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να συμμορφωθεί και νομίζει ότι θα το πετύχει προωθώντας το εν λόγω νομοσχέδιο στη Βουλή.

Φιλότιμη προσπάθεια, αλλά φοβούμαι ότι εκ των προτέρων έχει καταδικαστεί, αν κρίνω τουλάχιστον από το πολύπλοκο και… μπουρδουκλωτικόν της όλης διαδικασίας και από τον τρόπο που το Εθνικό Συμβούλιο Αξιολόγησης προβλέπεται να συγκροτηθεί.

Εκτός του ότι πρυτάνεις και πρόεδροι ΤΕΙ θα αξιολογούν εαυτούς, εκείνο που με «στέλνει» είναι η εκπροσώπηση του φοιτητή και του σπουδαστή!

Ξαναζωντάνεψαν προσφάτως η ΕΦΕΕ και η ΕΣΕΕ και δεν το έχουμε αντιληφθεί εμείς οι κοινοί θνητοί; Γιατί το τελευταίο που θυμάμαι, ήταν ότι από το υπουργείο Παιδείας έψαχναν τις Ενώσεις και δεν έβρισκαν διεύθυνση, ούτε για να τους στείλουμε επιστολή!

Όσο για το «κυνήγι» των… ιπτάμενων πανεπιστημιακών, όχι μόνο των ΑΕΙ και των ΤΕΙ που βρίσκονται εκτός, αλλά κυρίως αυτών που βρίσκονται εντός… Αθηνών, δεν νομίζω ότι κανέναν πλέον συγκινεί, γιατί πρόκειται για ένα τροπάριο που τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια το έχουμε βαρεθεί.

Για να καταλάβετε, όσοι έχουν παιδιά σε ΤΕΙ και ΑΕΙ παίζουν τυχερά παιχνίδια ποντάροντας στις φορές που ο καθηγητής θα εμφανιστεί!

Το καταλαβαίνω, θέλεις ο έρμος ν' ανεβάσεις τον πήχη, να τεντώσεις το μέτρο, αλλά με τέτοιο κατασκεύασμα που πας ρε… Καραπέτρο…