Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Γνώμες-Σχόλια :: Σχόλιο

( γνωμη - σκουπίδια και ολυμπιακοί αγώνες :: 14-03-2003) 

ΓΝΩΜΗ Σκουπίδια και Ολυμπιακοί Αγώνες

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ

Τα σκουπίδια ξαναβγήκαν στους δρόμους, τις πλατείες και τα σοκάκια. Στις γειτονιές της Αθήνας.

Η χωματερή έχει κηρυχθεί επικίνδυνη, αφού οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται ότι κινδυνεύει η υγεία τους. Και μάλλον έχουν δίκιο.

Όμως, περνά ο καιρός και χρόνια τώρα το πρόβλημα απόρριψης χιλιάδων τόνων απορριμμάτων του Λεκανοπεδίου έχει τους ίδιους «παραλήπτες». Δυστυχώς!

Τα ημίμετρα που έχουν ληφθεί, δεν επαρκούν. Και τα προβλήματα διογκώνονται ημέρα με την ημέρα.

Και όμως, υπάρχουν προτεινόμενες λύσεις, οι οποίες μένουν απραγματοποίητες και η σκόνη στα συρτάρια των αρμόδιων υπηρεσιών σε λίγο θα πνίξει και εκείνους που αγνοούν ή θέλουν να αγνοούν το τεράστιο πρόβλημα.

Και έρχονται σε λίγο οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Εκατοντάδες τόνοι απορριμμάτων, του Ολυμπιακού Χωριού των αθλητών, των ξενοδοχείων στα οποία θα διαμένουν οι ξένοι μας, η συγκομιδή τους από τους δρόμους γύρω από τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, η καθαριότητα των δρόμων, αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα που θ' αντιμετωπίσει η Ολυμπιακή μας πόλη.

Ο σχετικός διαγωνισμός συγκομιδής απορριμμάτων της περιόδου των Ολυμπιακών Αγώνων ακυρώθηκε πριν από λίγο καιρό.

Ένας νέος διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη. Απαραίτητος και σημαντικός.

Πώς όμως θα ξεπεραστούν τα προβλήματα στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, όταν σήμερα σε μια καθημερινή κατάσταση η μόλυνση του περιβάλλοντος από τα σκουπίδια, που σε λίγο θα σχηματίζουν λόφους μέσα στην πόλη και τις γύρω περιοχές, απειλεί τους κατοίκους;

Οι δημοτικές αρχές το επανέλαβαν πρόσφατα ενώπιον της «Αθήνας 2004».

Βρείτε λύση και μάλιστα σύντομα. Διαφορετικά μαζί με την Αττική κινδυνεύει το κύρος ενός ολόκληρου λαού. Και ο Αύγουστος του 2004 θα είναι η κόλαση στο καμίνι της Αθήνας.