Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Γνώμες-Σχόλια :: Σχόλιο

( γνωμη - σ' ευχαριστώ, μεγάλε ηγέτη τζορτζ μπους :: 12-03-2003) 

ΓΝΩΜΗ Σ' ευχαριστώ, μεγάλε ηγέτη Τζορτζ Μπους

Σ' ευχαριστώ, μεγάλε ηγέτη Τζορτζ Μπους. Σ' ευχαριστώ που έδειξες σε όλους πόσο μεγάλη απειλή αντιπροσωπεύει ο Σαντάμ Χουσεΐν. Πολλοί από εμάς θα είχαμε ξεχάσει ότι χρησιμοποίησε χημικά όπλα εναντίον του λαού του, εναντίον των Κούρδων και εναντίον των Ιρανών.

Αυτός δεν είναι όμως ο μόνος λόγος που σ' ευχαριστώ. Τους πρώτους δύο μήνες του 2003, έδειξες στον κόσμο πολλά ακόμη σημαντικά πράγματα, και αξίζεις έτσι την ευγνωμοσύνη μου.

Σ' ευχαριστώ που έδειξες σε όλους ότι ο τουρκικός λαός και το κοινοβούλιό του δεν είναι για πούλημα, ακόμη και για 26 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σ' ευχαριστώ που αποκάλυψες στον κόσμο το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στις αποφάσεις που λαμβάνουν εκείνοι που έχουν την εξουσία και στις επιθυμίες του λαού. Σ' ευχαριστώ που ξεκαθάρισες πως ούτε ο Χοσέ Μαρία Αθνάρ ούτε ο Τόνι Μπλερ δείχνουν τον παραμικρό σεβασμό για τις ψήφους που έλαβαν.

Σ' ευχαριστώ που ανάγκασες τον Τόνι Μπλερ να πάει στο βρετανικό κοινοβούλιο με ένα άρθρο που έγραψε ένας φοιτητής πριν από δέκα χρόνια, και να το παρουσιάσει ως «ενοχοποιητικά στοιχεία που συνέλεξαν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες».

Σ' ευχαριστώ που άφησες τον Κόλιν Πάουελ να γελοιοποιηθεί, δείχνοντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας φωτογραφίες που μία εβδομάδα αργότερα αμφισβητήθηκαν από τον Χανς Μπλιξ.

Σ' ευχαριστώ που πέτυχες κάτι το οποίο ελάχιστοι έχουν καταφέρει αυτόν τον αιώνα: να συγκεντρωθούν εκατομμύρια άνθρωποι απ' όλες τις ηπείρους και να παλέψουν για την ίδια ιδέα, που είναι αντίθετη με τη δική σου.

Σ' ευχαριστώ που μας αγνοείς, που περιθωριοποιείς όσους αντιτίθενται στις αποφάσεις σου, γιατί το μέλλον της Γης ανήκει στους αποκλεισμένους.

Τώρα που δεν φαίνεται κανένας τρόπος να σταματήσουμε τα τύμπανα του πολέμου, θα ήθελα να σου πω, όπως ένας παλιός Ευρωπαίος βασιλιάς είχε πει σε έναν εισβολέα: «Ας είναι όμορφο το πρωινό σου, ας λάμψει ο ήλιος στις πανοπλίες των στρατιωτών σου, γιατί το απόγευμα θα σε νικήσω».

Απόλαυσε λοιπόν το πρωινό σου, και όποια δόξα σου αποκομίσει.