Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Γνώμες-Σχόλια :: Σχόλιο

( γνωμη - δυσφήμηση από τους δικαστές :: 08-03-2003) 

ΓΝΩΜΗ Δυσφήμηση από τους δικαστές

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΠΑΝΑΣ

"Ο καθένας καταλαβαίνει ότι όταν ασκεί δημόσιο λειτούργημα με έννοια κοινωνικής ευθύνης, πρέπει να το ασκεί με τρόπο πειστικό και αιτιολογημένο. Όταν βρίσκεται σε αντίθεση με την κοινή γνώμη και το δημόσιο αίσθημα, κάτι συμβαίνει", δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος χθες από τη Θεσσαλονίκη σχολιάζοντας την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΑΕ να μην τιμωρήσει τον Κριστιάν Καρεμπέ για όσα έκανε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Ριζούπολης.

Τα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής, ούτε είδαν ούτε άκουσαν τίποτε, παρ' όλο που οι λαβές και οι γροθιές του Καρεμπέ εναντίον του Οκκά και του Καφέ αποτυπώθηκαν από τις φωτογραφικές μηχανές και μεταδόθηκαν υπέρ του δέοντος από τις τηλεοπτικές κάμερες από τότε μέχρι σήμερα.

"Δεν είχε γραφτεί στο φύλλο αγώνος", ήταν η επίσημη δικαιολογία των μελών της Πειθαρχικής Επιτροπής. Το άρθρο 30 του ΚΑΠ όμως που αφορά την "δυσφήμηση του αθλήματος" δεν βασίζεται μόνον σε όσα αναγράφει το φύλλο αγώνος. "Καλώς ή κακώς ισχύει η λεγόμενη αυτονομία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου η οποία συμφωνήθηκε με την ΦΙΦΑ", σχολίασε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Ευάγγελος Βενιζέλος για να επισημάνει ότι παρ' όλα αυτά υπάρχουν ασφαλιστικές δικλίδες.

"Είναι οι αυτοτελείς αρμοδιότητες του προέδρου της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ", συμπλήρωσε ο υπουργός Πολιτισμού με ικανοποίηση, αφού για μια ακόμη φορά η ΕΠΑΕ έδωσε στην πολιτεία το δικαίωμα να υποστηρίζει ότι… "κακώς ισχύει η λεγόμενη αυτονομία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου", την οποία ανέφερε λίγο νωρίτερα ο υπουργός.