Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Γνώμες-Σχόλια :: Σχόλιο

( γνωμη - καπνισμένο πρωτάθλημα :: 07-03-2003) 

ΓΝΩΜΗ Καπνισμένο πρωτάθλημα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΠΗΣ

Πολλά δεν είναι πέντε κρούσματα ινδικής κάνναβης στο εφετινό πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1; Μία περίπτωση για… κάθε θέση της πεντάδας! Σε ένα πρωτάθλημα που ταλαιπωρείται με τόσα προβλήματα, τα κρούσματα αυτά προσθέτουν ένα ακόμα γκρίζο, τη στιγμή που - έστω κι από μακριά - στον ορίζοντα άρχισε να φαίνεται και λίγο γαλάζιο.

Και οι ευθύνες; Αν αποδοθούν μόνο στους παίκτες, σίγουρα η διάθεση κρίνεται τουλάχιστον υποκριτική. Ας μη γελιόμαστε. Ευθύνες υπάρχουν σε όλους. Κυρίως, στις ομάδες, οι οποίες σπάνια εξετάζουν το παρελθόν ενός παίκτη. Ίσως να μην το σκέφτονται καν. Ο Μπιούφορντ είχε "παρελθόν" στο ΝΒΑ. Κι όμως, μπήκε στο αεροπλάνο από το Μέμφις…

Το μόνο που φροντίζουν οι ομάδες μας είναι να βάζουν κάποιον όρο στο συμβόλαιο, ώστε σε περίπτωση που συμβεί κάτι, να διώξουν τον παραβάτη γλιτώνοντας τα χρήματα της αποζημίωσης. Είναι όμως αρκετό αυτό; Όχι βέβαια. Όμως στο ελληνικό μπάσκετ όλοι έχουν ξεχάσει την βασική αρχή στη ζωή, σύμφωνα με την οποία "προσέχουμε για να έχουμε…".

Και ακόμα, αναρωτηθείτε πώς λειτουργεί το σύστημα! Έλεγχος ντόπινγκ ουσιαστικά στην… τύχη, αφού η "επιλογή" του αγώνα και των παικτών γίνεται με κλήρωση και ό,τι προκύψει. Οι έλεγχοι θα έπρεπε να έχουν μεγαλύτερη συχνότητα. Αναμφίβολα και σε αυτό οι αρμόδιοι μπορούν να επικαλεστούν πολλά, όπως, οικονομικό κόστος, στενά χρονικά περιθώρια. Ίσως θεωρούν ότι το πρόβλημα είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί εις βάθος και οι προσπάθειες εστιάζονται στην ενημέρωση των παικτών, αλλά κι αυτή από μόνη της δεν είναι αρκετή.