Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Γνώμες-Σχόλια :: Σχόλιο

( αγιογραφιες - τα τρία γουρουνάκια :: 27-02-2003) 

ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ Τα τρία γουρουνάκια

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ το 2004 χωρίς τη Γιάννα; Η φωτογραφία της Αγγελοπούλου με τη γούνα, ενώ εισέρχεται στο Μέγαρο Μαξίμου, δίνει απάντηση. Άνευ Γιάννας, η οργάνωση των Αγώνων χάνει αυτομάτως κάθε έννοια ίντριγκας, γκλάμουρ, μυστηρίου και ενδιαφέροντος. Θυμάστε τα χασμουρητά που προκαλούσε το δίδυμο Στρατήγη - Μπακούρη, την εποχή που η κυρία έπινε το τσάι της στο Λονδίνο;

Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΚΔΟΧΗ του "cherchez la femme" - "ψάξτε την κυρία" - δεν συγκινεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Για την ακρίβεια, ο υπουργός Πολιτισμού τα έψελνε στην κυρία επί είκοσι λεπτά στη Διυπουργική της περασμένης Δευτέρας, παρουσία του Πρωθυπουργού, ο οποίος δεν προσπάθησε και τόσο ενεργητικά - ίσως εξαιτίας της γρίπης που τον ταλαιπωρεί - να τον κατευνάσει. Ως γνωστόν, οι βενιζέλειοι μονόλογοι έχουν θερμότητα έκρηξης και γεωμετρία σκέψης συνταγματολόγου. Η Γιάννα, πάντως, δεν είπε τίποτε.

ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ πανδαιμόνιο ήταν ο εξάψαλμος Ρογκ, από Λωζάννη, για καθυστερήσεις στην προετοιμασία. Δεν υπάρχει κανείς στην κυβέρνηση που να πιστεύει ότι η κυρία δεν θα μπορούσε να είχε συγκρατήσει τον ευγενή Ζακ - αν ήθελε. Εδώ, λένε, δεν τον άφησε να πάει στην Ντόρα! Όπως ο λύκος με τα τρία γουρουνάκια, η Γιάννα έπεσε θύμα του δικού της μύθου που τη θέλει να λύνει και να δένει στη ΔΟΕ.

Η ΑΙΤΙΑ ΟΜΩΣ; Ο Βενιζέλος θεωρεί πως δεν μπορεί η κυρία να ελέγχει αφ' υψηλού, αλλά η ίδια να είναι υπεράνω ελέγχου. Ή να τραβάει η κυβέρνηση το ζόρι και το έξοδο της προετοιμασίας, αλλά να είναι μονίμως υπό κατηγορίαν από τους σοφιστικέ τού "Αθήνα 2004" που κάνουν πολιτική εικόνας και υπέρβαση στον προϋπολογισμό. Συμπέρασμα: Οι Αγώνες μπορεί να έχουν αρχαίο παρελθόν, αλλά αυτή η κόντρα έχει σαφώς μέλλον.