Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Γνώμες-Σχόλια :: Σχόλιο

( γνωμη - αυξάνεται η καχυποψία :: 26-02-2003) 

ΓΝΩΜΗ Αυξάνεται η καχυποψία

ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΟΥΒΑΡΑΚΗΣ

Κάπου έχει χαθεί το μέτρο στον χώρο της διαιτησίας και σ' αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις. Ίσως πιεζόμενοι από δημοσιεύματα, ρεπορτάζ και σχόλια οι υπεύθυνοι της ΚΕΔ αντιδρούν σπασμωδικά, στην προσπάθειά τους να ικανοποιήσουν το δημόσιο αίσθημα.

Αν το ικανοποιούν…

Χθες κλήθηκαν σε απολογία οι διαιτητές του ντέρμπι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, κ.κ. Φινοκαλιώτης και Τακίδης, με την αιτιολογία ότι δεν έγραψαν στο φύλλο αγώνος, όλα όσα συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο. Μόνο που αργά το κατάλαβαν οι κύριοι της ΚΕΔ. Το φύλλο αγώνος ήταν γνωστό από την Κυριακή το βράδυ και δημοσιεύτηκε στον Τύπο τη Δευτέρα. Προς τι, λοιπόν, οι προχθεσινές δηλώσεις των υπευθύνων της ΚΕΔ για καλή διαιτησία και άλλα παρεμφερή, τα οποία στην ουσία έβγαζαν "λάδι" τους δύο διαιτητές;

Μήπως στην προσπάθεια για απονομή δικαιοσύνης και προκειμένου να μην αφήσουν δυσαρεστημένους κάποιους που θίχθηκαν από τις προηγούμενες αποφάσεις με Τρικάλη, Κοντογιαννίδη, Δούρο, Βασσάρα, οι κύριοι της ΚΕΔ ξεχνούν τα πρώτα τους σχόλια και στο τέλος αποφασίζουν το αντίθετο;

Οι κ.κ. Φινοκαλιώτης και Τακίδης κινδυνεύουν με τιμωρία. Έκαναν λάθη στο ντέρμπι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ και οφείλουν να "πληρώσουν". Όμως, η καθυστέρηση λήψης της σωστής απόφασης από τα αρμόδια όργανα αυξάνει την καχυποψία των φιλάθλων ότι κάτι γίνεται στο παρασκήνιο και αφήνει σκιές πάνω στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Πριν από λίγο καιρό είχαμε επισημάνει ότι έτσι όπως πάει το πράγμα με τους διαιτητές, σε λίγο θα τους ψάχνουμε με το φανάρι για να τελειώσει το φετινό πρωτάθλημα. Ευχόμαστε να μην επαληθευτούμε.