Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Γνώμες-Σχόλια :: Σχόλιο

( αγιογραφιες - σεξ και ιδιοτέλεια :: 14-02-2003) 

ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ Σεξ και ιδιοτέλεια

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΟΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ οδηγούν παραδοσιακά στην πολιτική; Η δικηγορία και η ιατρική. Το 2000 όμως ο κατάλογος μεγάλωσε και εκσυγχρονίστηκε. Στις εκλογές εκείνης της χρονιάς, τις δρύινες πόρτες της Βουλής πέρασαν τηλεπαρουσιαστές, ακοντίστριες, μπασκετμπολίστες και ένας σεξολόγος - ο Θάνος Ασκητής.

ΟΙ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ» δεν άφησαν ακριβώς τη σφραγίδα τους στον κοινοβουλευτισμό την τελευταία τριετία. Οι περισσότεροι έχασκαν στα έδρανα, κοιτώντας απλανώς το ταβάνι. Αν διακρίθηκαν για κάτι είναι ότι δεν άφησαν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες. Όποιος κάνει ζάπινγκ νυχτιάτικα, έχει πετύχει τον Ασκητή να δίνει πρακτικές συμβουλές για την πρόωρη εκσπερμάτωση με το πράο ύφος του.

ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ του ασυμβιβάστου που έφερε ουσιαστικά στο πολιτικό προσκήνιο γενικά τους «επαγγελματίες» και ειδικά τον Ασκητή. Μπορεί να υπερψήφισαν προ διετίας τη σχετική διάταξη του Συντάγματος, αλλά μήπως καταλάβαιναν τι ψήφιζαν; Το τρέχον κοινοβουλευτικό σώμα δεν φημίζεται για τις επιδόσεις του στο νομοθετείν και στην αναθεώρηση αρκετοί είχαν πάρει «σκονάκια».

ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΕΦΘΑΣΕ προσφάτως η ώρα της ψήφισης του νόμου εφαρμογής του ασυμβιβάστου κατάλαβαν τι μπελά είχαν βάλει στο κεφάλι τους. Αποτέλεσμα; Οι «επαγγελματίες» έγραψαν κοινοβουλευτική ιστορία. Χάρη στην κινητοποίησή τους, ανεξαρτήτως κόμματος, καταψηφίστηκε, για πρώτη φορά στα χρονικά της Μεταπολίτευσης, κυβερνητικό νομοσχέδιο! Όχι για λόγους πολιτικούς, αλλά από προσωπική ιδιοτέλεια.

ΕΤΣΙ, Ο ΘΑΝΟΣ ΑΣΚΗΤΗΣ, που δήλωσε «παρών», μπορεί άνετα να συνεχίσει να συμβουλεύει το πανελλήνιο σε θέματα αρμοδιότητάς του. Το Σύνταγμα, βεβαίως, ισχύει. Οποιοσδήποτε επιλαχών στις εκλογές ή απλός ψηφοφόρος της Β' Αθηνών, μπορεί να του κάνει ένσταση. Μέχρι όμως να συνέλθει το Εκλογοδικείο - άντε και με καμία αναβολή - θα έχουμε φθάσει στις επόμενες εκλογές. Η λαμπρή πολιτική καριέρα του πράου σεξολόγου δεν απειλείται με πρόωρη διακοπή.