Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( 72χρονη πωλούσε χάπια σε τοξικομανείς :: 23-01-2003) 

72χρονη πωλούσε χάπια σε τοξικομανείς

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
Γραφείο Βόρειας Ελλάδας

Ηλικιωμένη συνελήφθη κατηγορούμενη ότι πουλούσε ναρκωτικά χάπια σε τοξικομανείς, αφού κατάφερνε να τα εξασφαλίζει από τις συνταγές του γιου της, που ακολουθεί πρόγραμμα απεξάρτησης. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Τούμπας τη συνέλαβαν μαζί με δύο επίδοξους πελάτες της, που είχαν προμηθευτεί χάπια.

Πρόκειται για 72χρονη η οποία κατηγορείται ότι είχε αναγάγει σε… επάγγελμα την πώληση ναρκωτικών χαπιών σε τοξικομανείς, στην περιοχή του Αγίου Θεράποντα, όπου μένει με τον γιο της. Η ηλικιωμένη, τα στοιχεία της οποίας δεν ανακοινώθηκαν από την Αστυνομία, φέρεται ότι προμηθευόταν νόμιμα τα χάπια με συνταγές που εξασφάλιζε ο γιος της, αφού ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα απεξάρτησης από το αλκοόλ.

Οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν ότι μετέτρεψε το σπίτι της σε "κέντρο διανομής" και ακολούθησαν δύο τοξικομανείς, το βράδυ της Τρίτης. Αφού έγινε η συναλλαγή συνέλαβαν την ηλικιωμένη και τους πελάτες που είχαν αγοράσει αντί 30 ευρώ δύο δεσμίδες χαπιών. Όπως είπε η ίδια κατά την προανάκριση, ήθελε να τους εξυπηρετήσει, αλλά το είχε επαναλάβει μόνο δυο - τρεις φορές στο παρελθόν.

Χθες και οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δημήτρη Νάιντο, ο οποίος άσκησε εις βάρος της ποινική δίωξη για κατοχή ναρκωτικών και πώληση και παραπέμφθηκε να απολογηθεί ενώπιον της γ' τακτικής ανακρίτριας Χριστίνας Γαβριηλίδου, από την οποία πήρε προθεσμία για σήμερα.