Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( πριν από το πάσχα θα είναι έτοιμη η παράκαμψη στον κόμβο νεμέας :: 22-03-2003) 

Πριν από το Πάσχα θα είναι έτοιμη η παράκαμψη στον κόμβο Νεμέας

Λιγότερη ταλαιπωρία περιμένει όσους θα κάνουν Πάσχα στην Πελοπόννησο, αφού πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα θα δοθεί στην κυκλοφορία η παράκαμψη του εθνικού δρόμου Κορίνθου - Καλαμάτας, στο ύψος της Στέρνας.

Στην περιοχή είχε σημειωθεί εκτεταμένη καθίζηση, λόγω της κακοκαιρίας και των έντονων βροχοπτώσεων, στην αρχή του Φεβρουαρίου, και ο εθνικός δρόμος είχε κλείσει από τον κόμβο της Νεμέας. Οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να βγαίνουν από την εθνική οδό στο ύψος της Νεμέας και να ακολουθούν τον δρόμο προς το Άργος. Στο ύψος της διασταύρωσης για Φίχτι στρίβουν και πάλι με κατεύθυνση προς τη Νεμέα και ξαναβγαίνουν στην εθνική οδό στο ύψος του κόμβου της Στέρνας.

Παρακαμπτήριος. Η ταλαιπωρία θα πάρει τέλος πριν από το Πάσχα. Έως τότε τα συνεργεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα έχουν ολοκληρώσει τις παρεμβάσεις στον παρακαμπτήριο δρόμο που υπήρχε κοντά στο σημείο όπου έγινε η καθίζηση.

Το πρόβλημα στον δρόμο, ωστόσο, θα πάρει πολύ περισσότερο χρόνο για να αποκατασταθεί, αφού τα αναγκαία έργα απαιτούν εξειδικευμένες μελέτες. Κυρίως, όμως, πρέπει, πριν γίνει οτιδήποτε, να «ηρεμήσει» η περιοχή, ώστε να μη δημιουργηθούν νέα προβλήματα.

Η Τσακώνα. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι γεωλογικές έρευνες και στο δεύτερο σημείο του εθνικού οδικού άξονα της Πελοποννήσου, όπου παρουσιάστηκε καθίζηση, στην Τσακώνα. Το πρόβλημα εκεί είναι σοβαρότερο και θα απαιτηθεί πολύ περισσότερος χρόνος για την αποκατάστασή του. Ωστόσο, η καθυστέρηση στη διαδρομή προς την Καλαμάτα δεν ξεπερνά τα δεκαπέντε λεπτά.

Ήδη, το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει εγκρίνει τη διάθεση κονδυλίων 100 εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στον οδικό άξονα. Τα 15 αφορούν την καθίζηση στη Στέρνα και τα 85 εκατομμύρια στην Τσακώνα. Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΧΩΔΕ αναφέρει ότι η μελέτη για την αποκατάσταση του τμήματος Παραδεισίων - Τσακώνας ανατίθεται άμεσα και προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί σε έξι μήνες από την ανάθεση.