Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( προσλήψεις 5.000 ανέργων στον τομέα της υγείας :: 21-03-2003) 

Προσλήψεις 5.000 ανέργων στον τομέα της υγείας

Συνολικά 5.000 άνεργοι θα προσληφθούν σε φορείς του υπουργείου Υγείας για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και για απασχόληση διάρκειας 18 μηνών, μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ (τo γνωστό ως Stage).

Οι προσλήψεις θα γίνουν σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, θεραπευτικές μονάδες και κέντρα του ΕΚΑΒ, ενώ η πλειονότητα των θέσεων θα αφορά ειδικότητες που έχουν σχέση με τον τομέα της υγείας και ειδικότερα ψυχολόγους, εργοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, πληρώματα ασθενοφόρων κ.λπ. Επίσης, θα ζητούνται ειδικότητες πληροφορικής, ηλεκτρολόγων, λογιστών και υπαλλήλων λογιστηρίου, συντηρητών κτιρίων, μαγείρων, τηλεφωνητών κ.ά.

Οι 2.000 θέσεις του προγράμματος θα καλυφθούν από αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ μέχρι 35 ετών και οι υπόλοιπες 3.000 από διπλωματούχους ΙΕΚ, αποφοίτους ΤΕΛ και Σχολών ΟΑΕΔ, ηλικίας μέχρι 30 ετών. Το 60% των θέσεων θα αφορά γυναίκες, ενώ το 67% αυτών θα διατεθεί σε ανέργους ηλικίας έως 25 ετών και εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ μέχρι έξι μήνες και σε μεγαλύτερους των 25 ετών με εγγεγραμμένη ανεργία άνω των 12 μηνών.

Για το συνολικού κόστους 44.748.000 ευρώ πρόγραμμα σχετική ανακοίνωση αναμένεται να κάνει η Διοίκηση του ΟΑΕΔ την προσεχή εβδομάδα. Ακολούθως οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να υποβάλουν αίτηση στην υπηρεσία του ΟΑΕΔ στην οποία είναι εγγεγραμμένοι.