Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( με τον νέο αντιτρομοκρατικό διώκονται οι 8 της κοκαΐνης :: 21-03-2003) 

Με τον νέο αντιτρομοκρατικό διώκονται οι 8 της κοκαΐνης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ

ΡΟΔΟΣ

Με τον νόμο για το οργανωμένο έγκλημα - με βάση τον οποίον δικάζονται οι κατηγορούμενοι της 17Ν - διώκονται οι οκτώ κατηγορούμενοι για την υπόθεση των 179 κιλών κοκαΐνης. Χθες, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και για μία γυναίκα, ενώ ο εισαγγελέας Πρωτοδικών της Ρόδου ερευνά και το ενδεχόμενο να εμπλέκονται στην υπόθεση - εκτός των οκτώ ήδη συλληφθέντων - ακόμα δύο άτομα, ισπανικής υπηκοότητας.

Ο εισαγγελέας κ. Γ. Οικονόμου εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος της Μαρίας Εμμ. Μανιδάκη, από το Ηράκλειο, αρραβωνιαστικιάς του Ηλία Κοβατζή, ο οποίος ήταν ο κυβερνήτης του ιστιοπλοϊκού «FAR AWAY», στο οποίο βρέθηκαν τα ναρκωτικά. Η Μανιδάκη κατηγορείται για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών και πληροφορίες αναφέρουν ότι στο διάστημα που ο Κοβατζής ταξίδευε από την Ισπανία προς την Ελλάδα με το ιστιοπλοϊκό, εκείνη διακινούσε σημαντικά χρηματικά ποσά.

Ο κ. Οικονόμου άσκησε εναντίον του Ηλία Κοβατζή δίωξη για αγορά, εισαγωγή στην επικράτεια και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και εξακολούθηση. Κατά του Λιβανέζου, φερόμενου ως ιδιοκτήτη του ιστιοπλοϊκού Σεζάρ Αμπί Ασί - που δεν έχει συλληφθεί -, ασκήθηκαν διώξεις για ηθική αυτουργία στην αγορά, εισαγωγή στην επικράτεια ναρκωτικών ουσιών, κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Οι διώξεις

Εναντίον του Μάρκου Κλέμη, σπουδαστή της Σχολής Εμπορικού Ναυτικού ασκήθηκαν διώξεις για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν τους Αντώνη Βλαχόπουλο και Μάρκο Σπυρόπουλο. Οι δύο τελευταίοι επέβαιναν στο ιστιοπλοϊκό όταν εντοπίστηκε με τα ναρκωτικά στην Κάσο. Επίσης, ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες, για συμμετοχή σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα που διακινεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από και προς το εξωτερικό, εναντίον των Κοβατζή, Σεζάρ Αμπί Ασί, Κλέμη, Βλαχόπουλου και Σπυρόπουλου.

Εναντίον των Γεωργίου Βιτσάκη, Κυριάκου Παπαδάκη (υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Κρήτης), Γεώργιου Σαμιώτη (γυμναστή) και Βασίλη Κοζωνάκη (φωτογράφου) απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Όλοι οι κατηγορούμενοι κρατούνται και πήραν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα στον ανακριτή της Ρόδου.