Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Κόσμος :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( «μονόπολη» με... πόρνες και μαφιόζους :: 20-03-2003) 

ΙΤΑΛΙΑ

«Μονόπολη» με… πόρνες και μαφιόζους

«Πουτανόπολη». Το παιχνίδι δημιουργήθηκε από την Επιτροπή Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ιταλίδων γυναικών ελευθερίων ηθών

Οι Ιταλοί πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να υποδύονται τις ιέρειες της Αφροδίτης σε ένα παιχνίδι τύπου «Μονόπολη», στη διάρκεια του οποίου οι παίκτες θα πρέπει να αποφεύγουν τις επιδρομές της αστυνομίας, τους πολέμους συμμοριών καθώς και μανιακούς φονιάδες προκειμένου να κερδίσουν τα προς το ζην.

Στο «Πουτανόπολη» (η μετάφραση περιττεύει), οι οκτώ παίκτες παίρνουν τους ρόλους οκτώ μεταναστριών που έχουν υποχρεωθεί να βγουν στο πεζοδρόμιο από μαφιόζους. Το παιχνίδι δημιουργήθηκε από την Επιτροπή Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ιταλίδων γυναικών ελευθερίων ηθών.

Το παιχνίδι πωλείται ήδη μέσω Διαδικτύου προς 50 ευρώ και η εμφάνισή του έρχεται σε μια στιγμή που γίνεται μεγάλος αγώνας στην ιταλική κοινωνία να σταματήσει το σύγχρονο δουλεμπόριο, στο οποίο υποχρεώνονται να συμμετάσχουν περί τις 70.000 ιερόδουλες, από τις οποίες περίπου 40.000 είναι μετανάστριες, κυρίως από τη Νιγηρία, τη Ρωσία, την Ουκρανία και τα Βαλκάνια.

Ο αριθμός των ιεροδούλων στην Ιταλία, τετραπλασιάστηκε από το 1991 έως το 2000, σύμφωνα με τα στοιχεία ανεξάρτητων μετρήσεων ερευνητικών κέντρων όπως το «Eurispes».

Στην Ιταλία ενώ οι νόμοι περί μετανάστευσης έχουν γίνει αυστηρότεροι, οι αρχές άρχισαν να εκδίδουν προσωρινές άδειες παραμονής, προσπαθώντας να νομιμοποιήσουν μετανάστριες και να τις αποτρέψουν να πουλούν το κορμί τους και να ενταχθούν σε προγράμματα κοινωνικής προσαρμογής.

Η πορνεία είναι νόμιμη στην Ιταλία, παρόλο που από το 1958 έχει απαγορευθεί η λειτουργία οίκων ανοχής. Μπορείς όμως να συναντήσεις πόρνες στην Ιταλία οπουδήποτε - στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, όπου τα «κορίτσια» περιμένουν να συναντήσουν τους περαστικούς οδηγούς φορτηγών έως τη Βία Βένετο, τον πιο διάσημο δρόμο της Ρώμης.

Ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά και υπουργός Μεταρρυθμίσεων, Ουμπέρτο Μπόσι, έχει προτείνει τη δημιουργία «Ερωτικών Κέντρων», προκειμένου να απομακρυνθούν οι πόρνες από τους δρόμους.

LINK: * www.puttanopoly.com/