Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( στη φυλακή πρώην διευθύντρια του νοσοκομείου πάτρας :: 15-01-2003) 

Στη φυλακή πρώην διευθύντρια του Νοσοκομείου Πάτρας

ΠΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΤΡΑ

Στις φυλακές Κορυδαλλού προφυλακίστηκε από χθες η πρώην διευθύντρια του φαρμακείου στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" της Πάτρας, ενώ ακόμη τριάντα άτομα φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση οικονομικών ατασθαλιών στο νοσοκομείο που ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο δραχμές.

Η πρώην διευθύντρια του φαρμακείου τού "Άγιος Ανδρέας" Σταυρούλα Παπαδάκη βαρύνεται ήδη με τις κατηγορίες της απάτης, της υπεξαίρεσης και της έκδοσης ψευδών βεβαιώσεων σε βαθμό κακουργήματος.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση και εις βάρος των οποίων μάλιστα έχουν ασκηθεί διώξεις, είναι ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου και νυν μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ Κώστας Χαρισιάδης. Διώξεις αναμένεται να ασκηθούν και εις βάρος προμηθευτών του νοσοκομείου.

Η υπόθεση αφορά την περίοδο 1999 - 2000 και αποκαλύφθηκε έπειτα από έλεγχο που διενήργησαν οι ελεγκτές του υπουργείου Υγείας.

Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απάτης και της απιστίας, ενώ ο φάκελος της δικογραφίας αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Η έρευνα των ελεγκτών του υπουργείου Υγείας αποκάλυψε ότι στο φαρμακείο του νοσοκομείου, για μεγάλο διάστημα, υπήρξαν παράνομες συναλλαγές. Είναι χαρακτηριστικό ότι εντοπίστηκαν πολλά δελτία προμηθειών για κλινικές του νοσοκομείου τα οποία είχαν παραποιηθεί και εμφανίζονταν έτσι να έχουν παραληφθεί πολλαπλάσια υλικά από αυτά που στην πραγματικότητα είχε παραλάβει το "Άγιος Ανδρέας".