Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( γιατροί - σταρ στο χαϊδάρι :: 19-03-2003) 

Γιατροί - σταρ στο Χαϊδάρι

Τουλάχιστον 150 πανεπιστημιακοί θέλουν να στελεχώσουν το «Αττικόν»

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΛΑΚΗ

Γνωστοί γιατροί, διευθυντές πανεπιστημιακών κλινικών, αναμένεται σύντομα να στελεχώσουν το νέο νοσοκομείο στο Χαϊδάρι. Συνολικά, περισσότεροι από 150 πανεπιστημιακοί γιατροί έχουν δηλώσει ότι θέλουν να στελεχώσουν το «Αττικόν».

Ανάμεσά τους και οι καθηγητές Δ. Κρεμαστινός και Δ. Κόκκινος (από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο), η κ. Ε. Γιαμαρέλλου, ο κ. Δ. Κελέκης (σήμερα διευθύνουν πανεπιστημιακά τμήματα - την Γ' Παθολογική Κλινική και το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα, αντίστοιχα - στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο από όπου και η Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική αναμένεται να μεταφερθεί). Στους γιατρούς που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για μετακίνηση στο Χαϊδάρι περιλαμβάνεται και ο καθηγητής κ. Σ. Ράπτης, διευθυντής της Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής στον Ευαγγελισμό, καθώς και οι κ.κ. Πέρος (από το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας), Καρατζάς (Σωτηρία) και Σουκάκος (ΚΑΤ).

Και από τα ιδιωτικά στο Χαϊδάρι

Πρόθυμοι να εγκαταλείψουν τον ιδιωτικό τομέα εμφανίζονται ορισμένοι γνωστοί πανεπιστημιακοί γιατροί. Όπως αποκαλύπτεται, ορισμένοι πολύ γνωστοί γιατροί, οι οποίοι σήμερα εργάζονται σε ιδιωτικά θεραπευτήρια ή στο προσωπικό τους ιατρείο, έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για το «Αττικόν».

Προς το παρόν, δεν αποκαλύπτονται ονόματα, αλλά το σίγουρο είναι πως η τυχόν μετακίνηση προς το Χαϊδάρι θα σημάνει για αυτούς εγκατάλειψη της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, όπως προβλέπεται από τον Νόμο 2889/2001.

Επτά πανεπιστημιακές κλινικές, οι οποίες είναι σήμερα διασκορπισμένες σε διάφορα νοσοκομεία της Αττικής, θα είναι από τις πρώτες που θα εγκατασταθούν στο νέο νοσοκομείο του Χαϊδαρίου. Μαζί με αυτές, στο Αττικόν Νοσοκομείο θα μεταφερθούν και 10 ακόμη κλινικές του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίες δεν είναι εγκατεστημένες σε κάποιο νοσοκομείο.

Και προβλήματα

Και ενώ η μεταφορά κλινικών από κάποια νοσοκομεία αντιμετωπίζεται θετικά (καθώς τα κρεβάτια που τώρα ανήκουν σε αυτές θα κατανεμηθούν στα υπόλοιπα τμήματα και αυτό θα συμβάλει στη μείωση των ράντζων κατά τις εφημερίες), σε ορισμένα άλλα αναμένεται να δημιουργηθεί κενό.

Έτσι, αν το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα του Σισμανογλείου μεταφερθεί στο Χαϊδάρι ενδεχομένως να προκύψουν προβλήματα με τον εξοπλισμό του, σύμφωνα με στελέχη του νοσοκομείου. Ο μαστογράφος και ο ψηφιακός αγγειογράφος αναμένεται να παραμείνουν στο Σισμανόγλειο. Αλλά ο μαγνητικός και ο ένας από τους δύο αξονικούς τομογράφους ανήκουν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μπορεί να μεταφερθούν μαζί με τους γιατρούς στο Χαϊδάρι. Αυτό θα σημάνει προβλήματα στον απεικονιστικό τομέα του νοσοκομείου.

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΤΤΙΚΟΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Διεύθυνση: Ρίμινι 1, Χαϊδάρι

Εξωτερικά Ιατρεία: Σε λειτουργία τα ιατρεία 14 ειδικοτήτων.

Εργαστήρια / Απεικονίσεις: Βιοχημικό, αιματολογικό, μικροβιολογικό, ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο. Αξονικός τομογράφος, μαστογράφος, υπέρηχοι.

Τηλέφωνα για ραντεβού 210-5831.000, 210-5831.100.

Θέσεις στάθμευσης για ασθενείς: 100.