Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( ο υποψήφιος - σε δύο στάδια το πέρασμα από τα τεε στα τει :: 18-03-2003) 

Αφιέρωμα

ο υποψήφιος Σε δύο στάδια το πέρασμα από τα ΤΕΕ στα ΤΕΙ

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΊΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΥΣΙΝΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ

Ο υποψήφιος από τα ΤΕΕ που θέλει να εισαχθεί στα ΤΕΙ θα περάσει από δύο… πόρτες.

Την πρώτη πόρτα περνάει αν κατορθώσει να συγκεντρώσει αθροιστικά - και όχι ξεχωριστά σε κάθε μάθημα - το μισό τού άριστα στα τρία μαθήματα αν προέρχεται από ημερήσιο ΤΕΕ ή στα δύο μαθήματα αν προέρχεται από νυχτερινό ΤΕΕ. Αν δηλώσει και Τμήματα που απαιτούν εξέταση σε ειδικό μάθημα, τότε πρέπει να συγκεντρώσει το μισό τού άριστα σε τέσσερα μαθήματα ο προερχόμενος από ημερήσιο ΤΕΕ ή σε τρία μαθήματα ο προερχόμενος από νυχτερινό ΤΕΕ.

Στην περίπτωση που ο υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το μισό τού άριστα με τον τρόπο που είπαμε παραπάνω, τότε η πρώτη πόρτα κλείνει γι' αυτόν και δεν μπορεί να συνεχίσει παραπέρα και να διεκδικήσει την είσοδό του στα ΤΕΙ.

Όσοι από τους υποψηφίους κατορθώσουν και περάσουν την πρώτη πόρτα, το αν θ' ανοίξει γι' αυτούς η δεύτερη, που είναι αυτή των ΤΕΙ, εξαρτάται από τη βαθμολογία που συγκέντρωσαν, σε συνδυασμό με τις προτιμήσεις που δήλωσαν στο μηχανογραφικό τους δελτίο.

Στους πίνακες που ακολουθούν αναγράφονται οι περυσινές θέσεις εισακτέων, οι θέσεις που τελικώς καλύφθηκαν, η βαθμολογία τού πρώτου, η βαθμολογία τού τελευταίου επιτυχόντα και ο βαθμός τού τελευταίου επιτυχόντα στο μάθημα ειδικότητας.

Οι θέσεις εισακτέων για το 2003 αναγράφονται στους πίνακες των προηγουμένων σελίδων σε ειδική στήλη.

Διαιρώντας το σύνολο μορίων που αναγράφεται στους πίνακες με το 100 μπορεί να καταλάβει αμέσως κάθε ενδιαφερόμενος τον ελάχιστο βαθμό που χρειάζεται, με βάση τα περυσινά δεδομένα για να επιτύχει σε κάποιο Τμήμα. Στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας ΤΕΙ Αθήνας, π.χ., ο τελευταίος επιτυχών εισήχθη με 11,76 με άριστα το 20.

Ο βαθμός στο μάθημα ειδικότητας αναγράφεται γιατί, σε περίπτωση ισοβαθμίας, εισάγεται ο υποψήφιος που έχει τον μεγαλύτερο βαθμό στο μάθημα ειδικότητας. Αν υπάρχει ισοβαθμία και στο μάθημα ειδικότητας, τότε εισάγονται όλοι όσοι ισοβαθμούν.

Στα Τμήματα που έμειναν κενές θέσεις, είτε δεν δηλώθηκαν προτιμήσεις από τους υποψηφίους, είτε δηλώθηκαν προτιμήσεις αλλά οι υποψήφιοι δεν κατόρθωσαν να περάσουν την… πρώτη πόρτα, συγκεντρώνοντας συνολική βαθμολογία μικρότερη από το μισό τού άριστα.