Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( τον κατηγορούν για τρομοκρατία :: 06-03-2003) 

Τον κατηγορούν για τρομοκρατία

Έλληνας φοιτητής κρατείται στο Λονδίνο ως ύποπτος

Κρατείται προσωρινά ένας Έλληνας πολίτης, ο οποίος παρουσιάστηκε ενώπιον βρετανικού δικαστηρίου, κατηγορούμενος για τρομοκρατία.

Η βρετανική αστυνομία δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία στο ερώτημα αν ο συλληφθείς Έλληνας συνδέεται με τη 17 Νοέμβρη. Όπως ανακοίνωσε, ο φάκελός του έχει σταλεί στη βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα, η οποία και μπορεί να κάνει επίσημες δηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο δωμάτιο του Χαράλαμπου Δουσεμερτζή βρέθηκαν αφίσες της 17Ν και βιβλία για διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις. Οι ελληνικές προξενικές αρχές του Λονδίνου δεν είχαν ενημερωθεί για τη σύλληψη του Δουσεμερτζή, η οποία έγινε στις 25 Φεβρουαρίου. Σήμερα ο γενικός πρόξενος στο Λονδίνο Αλέξης Χατζημιχάλης θα επικοινωνήσει με την Αστυνομία της Κομητείας Νορφάμπρια για να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες για τον Έλληνα κρατούμενο και θα ενεργήσει ανάλογα με τις οδηγίες που θα πάρει από την κεντρική υπηρεσία στην Αθήνα.

Διατάχθηκε η κράτηση του 25χρονου Χαράλαμπου Δουσεμερτζή, πρώην φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Νορθάμπρια της Βορειοανατολικής Αγγλίας, όταν παρουσιάστηκε την Τρίτη ενώπιον του δικαστηρίου. Θα ξαναεμφανιστεί στο δικαστήριο στις 11 Μαρτίου.

Ο Δουσεμερτζής, ο οποίος έχει ζήσει στην Βρετανία τα τελευταία οκτώ χρόνια, κατηγορείται για κατοχή αντικειμένων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την πρόκληση ή προετοιμασία τρομοκρατικών πράξεων.

Συλληφθείς στις 25 Φεβρουαρίου στο Νιούκαστλ - απον -Τάιν, ο Δουσεμερτζής αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες με βάση τον βρετανικό αντιτρομοκρατικό νόμο του 2000.