Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( χάπια μετά τα ναρκωτικά :: 13-01-2003) 

Χάπια μετά τα ναρκωτικά

Εφευρετικά τα κυκλώματα στις Φυλακές Κορυδαλλού

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ

Η εσπευσμένη μεταφορά τριών κρατουμένων στο Τζάνειο Νοσοκομείο, το μεσημέρι του Σαββάτου έπειτα από χρήση αναλγητικών χαπιών και ψυχοτρόπων απέδειξε γι' άλλη μια φορά την εφευρετικότητα των κυκλωμάτων, που παρά τις εξαγγελίες για την εξάρθρωσή τους καλά κρατούν…

Στον Κορυδαλλό. Παράλληλα με το εμπόριο ναρκωτικών "ανθεί" και το εμπόριο χαπιών και ψυχοτρόπων φαρμάκων

Το εμπόριο ψυχοτρόπων φαρμάκων και κάθε λογής χαπιών κινείται παράλληλα με τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών. Μάλιστα, αυτή την περίοδο, με την έλλειψη που παρατηρείται στα ναρκωτικά λόγω των εξονυχιστικών ελέγχων από τους σωφρονιστικούς υπάλληλους, γνωρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, έξαρση αυτού του είδους το εμπόριο, προκειμένου, όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τον χώρο των φυλακών, να αντιμετωπιστούν τα στερητικά σύνδρομα από τους κρατουμένους που βρίσκονται στη φυλακή για υποθέσεις ναρκωτικών.

Αυτή τη φορά οι τρεις κρατούμενες στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού τη γλίτωσαν φθηνά, και ύστερα από ολιγόωρη παραμονή στο νοσοκομείο επέστρεψαν και πάλι στον Κορυδαλλό.

Ωστόσο, προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ανάμεσα στις τρεις ήταν και η 42χρονη υπόδικη για ναρκωτικά Μαρία-Σοφία Μπακέα, που την παραμονή της Πρωτοχρονιάς "έσπρωξε" στη φυλακή τρία γραμμάρια ηρωίνης (που την προμηθεύτηκε από τη μητέρα της), η οποία προσμείχθηκε με τριμμένα ψυχοτρόπα (φιξάκια) με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έπειτα από χρήση τρεις συγκρατούμενές της! Εναντίον της Μαρίας-Σοφίας Μπακέα ασκήθηκε ήδη δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διάθεση ναρκωτικών. Και αυτή τη φορά, όπως αποδείχθηκε από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, τα φάρμακα τα είχαν προμηθευτεί από άλλη κρατούμενη, για διακεκριμένες κλοπές και ναρκωτικά, την 22χρονη Σταματία Μισχεδάκη.

Δύο σενάρια

Από τον Κορυδαλλό, ευθύς εξαρχής, προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το θέμα λέγοντας ότι οι τρεις κρατούμενες έκαναν απλώς χρήση αναλγητικών χαπιών και ότι μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Ωστόσο, άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τον χώρο των φυλακών άφηναν ανοιχτά δυο ενδεχόμενα: είτε να δημιουργήθηκε κοκτέιλ με άλλα χάπια, είτε ακόμη οι τρεις να έπεσαν θύματα εξαπάτησης από την 22χρονη που απλώς τους πούλησε τριμμένα "ανώδυνα" χάπια…

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, το πρωί του Σαββάτου οι τρεις κρατούμενες, η 33χρονη υπόδικη για ναρκωτικά Αναστασία Κατακάλου, η συνομίληκή της υπόδικη και αυτή για ναρκωτικά Αναστασία Μαντά και η 42χρονη Μαρία-Σοφία Μπακέα, έκαναν χρήση ψυχοτρόπων φαρμάκων και μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο Νοσοκομείο μόλις οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι διαπίστωσαν ότι έκαναν χρήση. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους (χωρίς να έχει κάνει χρήση) και η 23χρονη Στεφανία Ρουμπέτη (παρουσίασε αρρυθμίες).

Από την έρευνα που ακολούθησε, πάντα σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας, προέκυψε ότι τα χάπια τα προμηθεύτηκαν η Αθανασία Κατακάλου και η Μαρία-Σοφία Μπακέα έναντι αμοιβής από την προαναφερόμενη Σταματία Μισχεδάκη, ενώ στο κελί όπου κρατούνται οι δύο βρέθηκαν ακόμη 64 δισκία του φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος σιμπεφιλίνη (σ.σ.: σύμφωνα με γιατρούς πρόκειται για κατασταλτικό φάρμακο), μια κάψουλα εφορτίλ, δύο πλαστικά καλαμάκια με υπολείμματα λευκής σκόνης και μία σακούλα από τσιγάρα με υπολείμματα άσπρης σκόνης.