Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( μίλησε για τις ημέρες μαρτυρίου με τον ντιτρού :: 26-02-2003) 

Μίλησε για τις ημέρες μαρτυρίου με τον Ντιτρού

Ο Βέλγος παιδεραστής Μαρκ Ντιτρού. Από το 1996 κρατείται με την κατηγορία της απαγωγής και του βιασμού έξι ανήλικων κοριτσιών και για τη δολοφονία τεσσάρων εξ αυτών

Μία από τις βασικές μάρτυρες στη δίκη εναντίον του Βέλγου παιδεραστή Μαρκ Ντιτρού, η 19χρονη σήμερα Σαμπίν Νταρντίν, έσπασε τη σιωπή της την Κυριακή και μίλησε για τις ημέρες του μαρτυρίου που πέρασε, όταν εκείνος την απήγαγε και την κράτησε αιχμάλωτη για 80 ημέρες στα 12 της χρόνια.

Η κοπέλα σκόπευε να κρατήσει το στόμα της κλειστό μέχρι τη δίκη, όμως αποφάσισε να μιλήσει μετά τις συνεχιζόμενες αμφισβητήσεις του Τύπου, σχετικά με την πνευματική της υγεία. "Η μνήμη μου είναι καθαρή σαν κρύσταλλο", είπε η ίδια, "με βοήθησε και το ημερολόγιο που κρατούσα. Σημείωνα με έναν κύκλο τα ρεπό της μητέρας μου από τη δουλειά, με έναν σταυρό κάθε φορά που με επισκεπτόταν ο Ντιτρού και με ένα αστέρι κάθε φορά που με κακοποιούσε".

Ο παιδεραστής απήγαγε την 12χρονη τότε Σαβίν καθώς πήγαινε με το ποδήλατο στο σχολείο της. "Με έδεσε στο κρεβάτι με μία αλυσίδα γύρω από το λαιμό μου. Έμεινα έτσι για δύο ή τρεις ημέρες. Ήρθε αρκετές φορές. Δεν είδα κανέναν άλλο", είπε η κοπέλα.

Στη συνέχεια, ο Ντιτρού την έκλεισε σε ένα μικρό δωμάτιο. Ο ίδιος προσποιούνταν πως ήταν φίλος της και πως επρόκειτο να την σκοτώσουν κάποιοι ή να ζητήσουν από τους γονείς της λύτρα, τα οποία εκείνοι δεν ήθελαν να πληρώσουν. "Αναρωτιόμουν τι είχα κάνει στους γονείς μου και δεν έδιναν τα χρήματα". Κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της, ο Ντιτρού της πήρε τα ρούχα και της έδωσε να φορά "κρύα κουρέλια", όπως λέει, ενώ έκανε μπάνιο όποτε ήθελε εκείνος.

Παρά το γεγονός ότι έγραφε στους γονείς της και εκείνος τη διαβεβαίωνε ότι θα έστελνε τα γράμματά της, ο παιδεραστής τα κρατούσε προκειμένου να την εκμεταλλεύεται και να της "στέλνει" ψεύτικες απαντήσεις.

Ο Ντιτρού είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκισης για βιασμό ανηλίκου το 1989, βγήκε όμως τρία χρόνια αργότερα, λόγω καλής διαγωγής. Από το 1996 κρατείται με την κατηγορία της απαγωγής και του βιασμού έξι ανήλικων κοριτσιών και για τη δολοφονία τεσσάρων εξ αυτών. Ο ίδιος, αν και παραδέχεται μέρος των κατηγοριών, ισχυρίζεται ότι δρούσε για λογαριασμό και άλλων.