Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( ο πιλότος έκανε... πους απς :: 26-02-2003) 

Ο πιλότος έκανε… πους απς

Καβγάς κυβερνήτη με συγκυβερνήτη καθυστέρησε 2 πτήσεις

ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΕΛΕΖΟΣ

Συνέβη και αυτό στην Ολυμπιακή Αεροπορία! Ο ξαφνικός καβγάς που ξέσπασε προχθές το βράδυ ανάμεσα σε δύο πιλότους της, στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, είχε ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν αφάνταστα οι επιβάτες… δύο πτήσεων!

Τα αίματα άναψαν, όταν στη βραδινή πτήση "270" της Ο.Α. από το Λονδίνο προς την Αθήνα - είχε προγραμματιστεί να αναχωρήσει στις 6.35 μ.μ. - διαπιστώθηκε ότι, ενώ είχαν επιβιβαστεί κανονικά όλοι οι επιβάτες (περίπου 140), απουσίαζε από το αεροσκάφος ο συγκυβερνήτης κ. Κορνήλιος Σαββόπουλος!

Ο συγκυβερνήτης, ο οποίος είναι γιος του γνωστού μουσικοσυνθέτη κ. Διονύση Σαββόπουλου, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των υπολοίπων μελών του πληρώματος του αεροσκάφους, μπήκε στο πιλοτήριο μόλις 10 λεπτά πριν από την απογείωση του αεροσκάφους, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις του κυβερνήτη, κ. Ιωάννη Τσόβολου.

Όταν δε ο κυβερνήτης τον ρώτησε πού ήταν και γιατί απομακρύνθηκε από το αεροσκάφος χωρίς να τον ενημερώσει (όπως όφειλε, σύμφωνα με τους κανονισμούς εργασίας), ο κ. Σαββόπουλος, σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες, απάντησε: "και ποιος είσαι εσύ για να σε ρωτήσω;".

Στο σημείο αυτό ο κυβερνήτης φέρεται να του απάντησε: "Καλά, θα τα πούμε στην Αθήνα… ". Η φράση του αυτή εξόργισε τον κ. Σαββόπουλο, ο οποίος, όπως ανέφεραν τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος, εγκατέλειψε αμέσως το αεροσκάφος και κατευθύνθηκε σε μια από τις τουαλέτες του αεροδρομίου, ζητώντας να κληθούν ασθενοφόρο και γιατρός. Μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο, ο κ. Σαββόπουλος έκανε στον χώρο όπου βρίσκονταν οι τουαλέτες - όπως ανέφεραν οι μάρτυρες του περιστατικού - διάφορες ασκήσεις γυμναστικής (κατακορύφους και push ups), προφανώς για να αντιμετωπίσει την ένταση που του είχε επιφέρει η λογομαχία του με τον κ. Τσόβολο.

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνήτης επικοινώνησε με τον διευθυντή Πτητικής Εκμετάλλευσης της Ο.Α., κ. Σπ. Λαμπρόπουλο, στην Αθήνα, ο οποίος με τη σειρά του έδωσε εντολή για τη ματαίωση της συγκεκριμένης πτήσης.

Η πτήση των Βρυξελλών

Ωστόσο, από εκείνη τη στιγμή άρχιζε ο "Γολγοθάς" και για τους επιβάτες της πτήσης "148" της Ο.Α., λίγο πριν από την αναχώρηση από τις Βρυξέλλες με προορισμό την Αθήνα. Ο κυβερνήτης της συγκεκριμένης πτήσης πήρε εντολή να μεταβεί στο Λονδίνο για να παραλάβει τους επιβάτες της προαναφερόμενης πτήσης που είχε ματαιωθεί και στη συνέχεια να πετάξει για Αθήνα.

Όταν ανακοινώθηκε στους επιβάτες της πτήσης των Βρυξελλών ότι το ταξίδι τους προς την Αθήνα θα γινόταν μέσω Λονδίνου, ξέσπασαν σε έντονες διαμαρτυρίες. Τελικά, οι επιβάτες και των δύο πτήσεων έφτασαν στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" τις πρώτες πρωινές ώρες!

Όσο για τους πιλότους, που ήταν οι πρωταγωνιστές του πρωτοφανούς αυτού επεισοδίου, έχει ήδη διαταχθεί έρευνα, της οποίας το αποτέλεσμα θα παραδοθεί στο Συμβούλιο Απολύσεων της Ολυμπιακής Αεροπορίας.