Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( σε κώμα 4 υπόδικοι από κοκτέιλ ηρωίνης με χάπια... :: 11-02-2003) 

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

Σε κώμα 4 υπόδικοι από κοκτέιλ ηρωίνης με χάπια…

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ

Η ιστορία επαναλαμβάνεται για άλλη μια φορά στον Κορυδαλλό. Κοκτέιλ με ηρωίνη και χάπια έστειλε χθες, σε κωματώδη κατάσταση, στο νοσοκομείο τέσσερις υπόδικους για ναρκωτικά, οι οποίοι κρατούνται στο Ψυχιατρείο της φυλακής.

Οι τρεις Έλληνες υπόδικοι επέστρεψαν το βράδυ στο Ψυχιατρείο, ενώ ο τέταρτος, ο Ιρανός Αχμέτ Νορούτη, παρέμεινε για νοσηλεία στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά, έχοντας διαφύγει, σύμφωνα με την Αστυνομία, τον κίνδυνο.

Τρίτο περιστατικό

Είναι το τρίτο περιστατικό με χρήση κοκτέιλ που συμβαίνει στις μεγαλύτερες φυλακές της χώρας από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς! Ο τραγικός απολογισμός μόνο γι' αυτές τις μέρες είναι τρεις νεκρές κρατούμενες, ενώ άλλες τρεις μεταφέρθηκαν σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο και διέφυγαν την τελευταία στιγμή τον κίνδυνο.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι διαπίστωσαν λίγο πριν από τις 12 χθες το μεσημέρι, ότι οι τέσσερις υπόδικοι είχαν πέσει σε κώμα. Αυτοί είναι: ο 47χρονος Βασίλης Αβραμίδης (προφυλακισμένος από τις 10 Ιανουαρίου), ο 36χρονος Θεόδωρος Μωραΐτης (προφυλακισμένος και αυτός από τις 10 Ιανουαρίου), ο 39χρονος Βύρωνας Τσερδακίδης (προφυλακισμένος από τις 3 Ιουλίου 2002) και ο 33χρονος Ιρανός Αχμέτ Νορούτη (προφυλακισμένος από τις 4 Ιανουαρίου).

Στο επισκεπτήριο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το υπουργείο Δικαιοσύνης, την ηρωίνη πρέπει να πέρασε στο Ψυχιατρείο κάποιος από τους συγγενείς των Ελλήνων κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου. Μάλιστα, εξετάζουν τρία ενδεχόμενα: είτε η ηρωίνη να ήταν κρυμμένη μέσα σε κόκαλο από κοτόπουλο, είτε να ποτίστηκε σε υγρή μορφή με σύριγγα μέσα σε αγγούρι, είτε να ήταν κρυμμένη σε ετικέτα παντελονιού που έφεραν στο επισκεπτήριο…