Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( δύο 15χρονες γλίτωσαν από τα στέκια της ομόνοιας :: 30-01-2003) 

Δύο 15χρονες γλίτωσαν από τα στέκια της Ομόνοιας

ΛΙΑ ΝΕΣΦΥΓΕ

Στον ενάμιση μήνα της μεγάλης απόδρασης από τις οικογένειές τους τα δύο δεκαπεντάχρονα κορίτσια έζησαν όλη την τραυματική εμπειρία της Ομόνοιας.

Έζησαν την περιπλάνηση στις πιάτσες των ναρκωτικών. Η μία "έσπασε" και επέστρεψε στο σπίτι της, ενώ η δεύτερη εντοπίσθηκε λίγες ημέρες αργότερα από την Αστυνομία. Η αστυνομική έρευνα για την αναζήτηση των δύο κοριτσιών οδήγησε στην εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά και συνελήφθησαν πέντε νεαροί, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο.

Την απόφαση να αλλάξουν πορεία στη ζωή τους την πήραν στα μέσα Δεκεμβρίου. Οι δύο 15χρονες εγκατέλειψαν το σχολείο τους, το σπίτι τους και τους γονείς τους.

Παρασύρθηκαν από δύο νεαρούς, δύο αδέλφια, γνωστούς από τη γειτονιά τους και τους ακολούθησαν.

Οι ίδιες αργότερα είπαν στους αστυνομικούς ότι είχαν προβλήματα στο σπίτι τους με τους γονείς τους που τις περιόριζαν. Και άλλες δύο φορές είχαν προσπαθήσει να φύγουν, αλλά έπειτα από λίγες ημέρες επέστρεφαν.

Αρχικά έμεναν σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου της Ομόνοιας, όπου οι δύο νεαροί φίλοι των κοριτσιών, χρήστες ναρκωτικών, συσκεύαζαν σε δόσεις τις ναρκωτικές ουσίες, κυρίως χασίς, που παραλάμβαναν από τον 27χρονο προμηθευτή τους.

Αργότερα οι δρόμοι τους χώρισαν και η μία κοπέλα έμενε με τον φίλο της σε άλλο σπίτι, όπου και βρέθηκε από την Αστυνομία. Ευτυχώς, οι δύο κοπέλες κρατήθηκαν μακριά από τα ναρκωτικά και δεν έκαναν οι ίδιες χρήση.

Οι μητέρες των δύο ανηλίκων λίγες ημέρες μετά την εξαφάνισή τους πήγαν στο Τμήμα Αγίων Αναργύρων και δήλωσαν την εξαφάνισή τους.

Διερευνώντας την υπόθεση εξαφάνισης των δύο κοριτσιών οι αστυνομικοί του Τμήματος Αγίων Αναργύρων έφθασαν στη σπείρα. Σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Ομόνοιας συνελήφθη ένας από τους φίλους των κοριτσιών μαζί με ένα ζευγάρι και ακολούθησαν έρευνες στο σπίτι του προμηθευτή τους. Συνολικά από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 86 γραμμάρια χασίς και μικροποσότητα ηρωίνης.