"Ta Nea" Newspaper

Search

Go
Show

Ορίζοντες :: Κριτική χορού

( ο χορός των ολυμπιονικών! :: 18-03-2003) 

ΗΟLΙDΑΥ ΟΝ ΙCΕ

Ο χορός των Ολυμπιονικών!

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε. Το φαντασμαγορικό Ηoliday Οn Ιce, με περίτεχνες χορογραφίες καλλιτεχνικού πατινάζ, είναι ήδη έτοιμο για το ραντεβού του με το ελληνικό κοινό στις 30 Απριλίου στο «Αllou Fun Ρark» του Ρέντη

ΆΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

Η μεγαλύτερη - εν σειρά - διάταξη χορευτών στον πάγο (που μπήκε και στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες!) από τα μέλη του Holiday On Ice, στην παράσταση «In Concert» (θα τη δούμε στην Αθήνα), την οποία χορογράφησε ο χρυσός Ολυμπιονίκης του καλλιτεχνικού πατινάζ Ρόμπιν Κάζινς

Με κύριο προτέρημά τους το γεγονός ότι σπάνε γρήγορα τον… πάγο στην επικοινωνία τους με τους θεατές, τα μέλη του Holiday On Ice σε καλωσορίζουν πάντα ευδιάθετα στο σόου τους. Όχι πως χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για να μπεις στο κλίμα του προγράμματός τους.

Ήδη, συμπληρώθηκαν 60 χρόνια από τη βραδιά που συστήθηκαν για πρώτη φορά στο κοινό. Και από τότε οι θεατές τους όλο και πληθαίνουν. Μάλιστα, με την παράσταση «In concert» στην Αθήνα (σε μια ειδική τεράστια τέντα - για 4.000 θεατές και… 65 μουσικούς και χορευτές, ανάμεσα στο κοινό - που θα στηθεί στο «Allou Fun Park», στου Ρέντη) θα φτάσουν τα 300.000.000 θεατές!

80 χώρες, 620 πόλεις και κατά μέσο όρο 5.000.000 επισκέπτες τον χρόνο συνθέτουν την ταυτότητα της ευφάνταστης αυτής ομάδας καλλιτεχνικού πατινάζ, η οποία συνεχίζει να ξαφνιάζει με το ταλέντο και τις εμπνεύσεις της. Με χορογράφο τον χρυσό Ολυμπιονίκη Ρόμπιν Κάζινς και μια ομάδα χορευτών, η πλειονότητα των οποίων διακρίθηκε σε Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, το Holiday On Ice δεν έχει να αποδείξει τίποτα. Οι παραστάσεις τους, με προπωλημένα τις περισσότερες φορές τα εισιτήριά τους, είναι μια γιορτή για όλες τις ηλικίες.

«Μπορεί να είναι μια απαιτητική δουλειά, με πολλές θυσίες, αλλά αισθανόμαστε και λίγο σαν να είμαστε σε διακοπές», μας λεει ο Αμερικανός Fred Palascak που μαζί με τη συμπατριώτισσα του Melanie Lambert είναι το πρωταγωνιστικό ντουέτο του σόου. «Ταξιδεύουμε συνεχώς αλλά δεν μας βαραίνει η κούραση γιατί η ατμόσφαιρα μεταξύ μας είναι πολύ όμορφη και το διασκεδάζουμε», τονίζει χαμογελώντας η παρτερνέρ του.

Με ζωντανή ορχήστρα να δίνει τον ρυθμό, οι χορευτές, με τη συνδρομή βίντεο, φωτορυθμικών, καπνών και ειδικών εφέ, αφήνονται σε μελωδίες που έχουν τις ρίζες τους σε ήχους από μέρη της Γης, ενώ ο θεατές απολαμβάνουν ένα πρωτόγνωρο μουσικό ταξίδι. Από την πρωτόγονη Αφρική μέχρι τις μυστηριώδεις έρημους της Κεντρικής Ασίας και από το πάθος της Λατινικής Αμερικής έως τις κεντρικές σκηνές δυτικών μεγαλουπόλεων.

«Είναι σημαντική για μας τους χορευτές η ζωντανή ορχήστρα, γιατί μπορούμε να συγχρονιζόμαστε καλύτερα, ενώ και οι θεατές απολαμβάνουν περισσότερο το σόου», υπογραμμίζει ο Axel Mederic.

Το σίγουρο είναι πως τα μέλη του Holiday On Ice έχουν αφιερώσει πολύ χρόνο στον πάγο. Τόσο που να ξέρουν όλα τα μυστικά του και να μπορούν να ανεβάσουν τη θερμοκρασία στην παράστασή τους ανά πάσα στιγμή. Και όλα αυτά σε μια παγοπίστα 800 τετραγωνικών μέτρων, τη μεγαλύτερη που χρησιμοποιείται για σόου ανά την υφήλιο.

INFO

Το Holiday On Ice θα δώσει 20 παραστάσεις του σόου «In Concert», στην Αθήνα, από τις 30 Απριλίου μέχρι τις 12 Μαΐου. Στο «Allou Fun Park», στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη. Τηλέφωνα για πληροφορίες και κρατήσεις: 210-6189.300 και 210-7297.277. Εισιτήρια: 45, 35 και 25 ευρώ, παιδικά - μαθητικά: 30, 22 και 15 ευρώ, για άτομα με ειδικές ανάγκες 15 ευρώ. Η προπώληση άρχισε ήδη από την Ticket Hellas, ενώ η διάθεση των εισιτηρίων θα αρχίσει από τις 21 Μαρτίου.