Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ομάδα :: Αθλητική είδηση

( η βουλή είπε "ναι" στον ολυμπιακό :: 06-03-2003) 

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ: ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ.

Η Βουλή είπε "ναι" στον Ολυμπιακό

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΘΑΣ

Σε κλίμα συναίνεσης από τα δύο μεγάλα κόμματα (ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία) ψηφίσθηκε χθες από τη Βουλή η τροπολογία με την οποία παραχωρείται στον Ολυμπιακό το δικαίωμα, με δικά του χρήματα, να προχωρήσει στην ανακατασκευή, τη χρήση και την εκμετάλλευση, για 49 χρόνια, του Σταδίου Καραϊσκάκη.

Ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος έσπευσε να καθησυχάσει εκ των προτέρων τις παραμικρές ενστάσεις βουλευτών άλλων κομμάτων, λέγοντας πως αντίστοιχα μέτρα θα ληφθούν για τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, αλλά και για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Ακόμα υποστήριξε ότι "το ζήτημα τίθεται από πολιτική επιφύλαξη ή πολιτική αντίθεση προς το πρόσωπο του προέδρου του Ολυμπιακού", λέγοντας πως "αν δεν υπήρχε στη μέση ο κ. Κόκκαλης, καμία πλευρά στη Βουλή δεν θα είχε αντιρρήσεις για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης".

"ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΜΒΑΣΗ"

Σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτισμού, η σύμβαση είναι προς το συμφέρον του Δημοσίου, αλλά και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, που ετησίως ξοδεύει 100 εκατομμύρια δραχμές για τη συντήρηση του σταδίου. Με τη δέσμευση πάντως του κ. Ε. Βενιζέλου ότι ανάλογες ρυθμίσεις θα υπάρξουν και για άλλα ιστορικά σωματεία συμφώνησε και η αξιωματική αντιπολίτευση. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιώργος Αλογοσκούφης κατέστησε σαφές ότι το κόμμα του "δεν είναι αντίθετο στο πνεύμα της ρύθμισης" και ο εισηγητής της Ν.Δ. Αριστείδης Τσιπλάκος έθεσε ως προϋπόθεση για την ψήφιση της διάταξης "την αρχή της ισότητας και της ίσης μεταχείρισης και για άλλες ΠΑΕ". Ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προέταξε διαδικαστικό ζήτημα και με το επιχείρημα ότι πρόκειται για τροπολογία της τελευταίας στιγμής κάλεσε την κυβέρνηση να την αποσύρει και να την επαναφέρει σε άλλο νομοσχέδιο.

Κατά της τροπολογίας ετάχθησαν οι βουλευτές των κομμάτων της Αριστεράς, οι οποίοι ζήτησαν να κατατεθεί η σύμβαση στη Βουλή για να διερευνηθούν πλήρως οι όροι, καθώς και οι υποχρεώσεις των δύο συμβαλλόμενων πλευρών.