Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Πορτρέτο

( το επιχείρημα του ζοέλ :: 9/3/2006 19:14:15) 

Το επιχείρημα του Ζοέλ

ΤΟΣΟ αγαπητός ποδοσφαιριστής και στον προπονητή και στην κερκίδα, ο Ζοέλ Επαλέ δεν ήταν σε καμία ομάδα, από αυτές που πέρασε-και δεν ήταν λίγες- όσο στον Ηρακλή. Κοινώς, αντιληπτό και παραδεκτό. Σε αρκετές, μάλιστα, από τις… πρώην μπορεί και να πέρασε απαρατήρητος. Τώρα, βέβαια, κι ενώ "ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από το ταμείο", ο πολύς κόσμος απλά συνειδητοποιεί τι είχε και τι έχασε…

ΑΠΟΡΡΟΙΑ, βεβαίως, της αγωνιστικής του παρουσίας, τους τελευταίους 14 μήνες, που κάνει πράματα και θάματα φορώντας τη φανέλα με τον ροπαλοφόρο ημίθεο στο στήθος… Οι φίλαθλοι του Ηρακλή χαίρονται, λοιπόν, για τον Επαλέ και αυτοί των προηγούμενων ομάδων, απλώς τον νοσταλγούν…

ΑΥΤΗ την εντύπωση δίνουν και τα πρώτα μηνύματα που "ανέβηκαν" στο επίσημο σάιτ του Καμερουνέζου (πολύ καλή προσπάθεια, αλλά την αδικούν μερικά λαθάκια, προφανώς λόγω βιασύνης…). Η περίπτωση Επαλέ χρήζει ειδικής μνείας. Κάτοικος Ελλάδας από το 1997 πέρασε από πολλά μέχρι να βρει την ποδοσφαιρική του στέγη στη Μίκρα. Η νομοτέλεια του… εκκρεμούς που γράφαμε και χθες.

Ο ΕΠΑΛΕ αποτελεί ένα καλό επιχείρημα, γιατί αξίζει ακόμη να εμπιστεύεται μια ομάδα τους παίκτες από την Αφρική, παρά τα πολλά και γνωστά προβλήματα που δημιουργούνται κατά καιρούς και με πολλούς από αυτούς. Ταλέντο είχαν και έχουν εκατοντάδες αφρικανοί ποδοσφαιριστές. Συνέπεια, διάρκεια και εξωαγωνιστική υποδειγματική συμπεριφορά, όμως, λίγοι…

ΤΡΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ που αποτελούν το μεγάλο ατού του Ζοέλ, το οποίο όπως αποδεικνύεται από το περιβάλλον του και την πρακτική τα αντλεί από την ισχύ της οικογένειάς του. Αυτό φάνηκε ως σημείο αναφοράς από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη, πριν από πέντε χρόνια για λογαριασμό τότε του Άρη.

ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ… Ο Ηρακλής έχει ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι στην κατοχή του (ας όψεται η λανθασμένη εκτίμηση του Αρη, η ποδοσφαιρική διορατικότητα του Κωφίδη, οι ελιγμοί του Αδαμίδη και η… αποφασιστικότητα των Σαρηκεχαγιά, Τσουρέκα), το οποίο οφείλει να το αξιοποιήσει, αποφεύγοντας τα λάθη άλλων ομάδων.