Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Πορτρέτο

( η λαμπάδα του παπά :: 8/3/2006 19:59:39) 

Η λαμπάδα του Παπά

ΣΤΗ ΖΩΗ (όπως θα έλεγε και ο Γιάννης Ιωαννίδης, καλή του ώρα εκεί που βρίσκεται, συναναστρεφόμενος τους πολιτειακούς… σοφούς της χώρας) υπάρχει νομοτελειακά η σκληρή πραγματικότητα του εκκρεμούς… Ο Χάρης Παπάς την έζησε για τα καλά το περασμένο καλοκαίρι, μπαινοβγαίνοντας στα αποδυτήρια Καλαμαριάς - Ολυμπιακού σε χρόνο ρεκόρ.

ΠΑΙΚΤΗΣ που με την πρώτη ματιά δεν σου γεμίζει το μάτι, μικρός το δέμας, κατάφερε στην πράξη να αποδείξει, μόλις στα 23 του χρόνια, ότι είναι ένας προικισμένος επιθετικός που ξέρει καλά την τέχνη του… "σκοράρειν", αλλά και του "δημιουργείν" γκολ. Αδιάψευστος μάρτυρας οι αριθμοί του. Έχοντας πετύχει έξι γκολ σε πέντε παιχνίδια (Ηρακλή, Ακράτητο, ΟΦΗ, ΠΑΟΚ και Λάρισα), "χάρισε" ουσιαστικά ένδεκα βαθμούς στον Απόλλωνα, ενώ η στατιστική του "μιλάει" για άλλες έξι ασίστ, ανεβάζοντας στα ύψη την αξία των αγωνιστικών υπηρεσιών του.

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ σε συνολικά 21 από τα 22 παιχνίδια του φετινού μαραθώνιου, μια και απουσίαζε μόνο από τον αγώνα με τον… Ολυμπιακό για λόγους που μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας. Στη ζωή τίποτε δεν είναι τυχαίο. Ο Παπάς έβγαλε καλό χαρτί το καλοκαίρι κι όχι μόνο δεν κάηκε, αλλά πρέπει να είναι ικανοποιημένος.

ΣΕ ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν μπορεί να τα έχει με την τύχη του ή κυρίως με τον Σόλιντ, ο οποίος του άνοιξε το δρόμο για τον δανεισμό-επιστροφή στην Καλαμαριά. Αντίθετα, θα πρέπει να ανάψει μια… λαμπάδα στον Νορβηγό, ο οποίος λειτούργησε ευεργετικά για τον ίδιο. Δεν χρειάζεται και σοφία για να διαπιστώσει κάποιος ότι στον πολυπρόσωπο Ολυμπιακό, με την εμμονή στις παλιές καλές και δοκιμασμένες λύσεις, ο Παπάς θα είχε πολύ λιγότερες ευκαιρίες και υπό διαφορετικές προϋποθέσεις.

ΑΥΤΟΣ είναι ο κερδισμένος της ιστορίας. Από τη δική του περίπτωση, όμως, προκύπτει η ευκαιρία να κερδίσει και το ποδόσφαιρό μας. Πώς; Όταν οι παράγοντες του βάλουν στην άκρη "μικρές" συμφωνίες που απαγορεύουν στους αθλητές να κάνουν αυτό που είναι η αποστολή τους: να παίζουν ποδόσφαιρο.