Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Πορτρέτο

( 1η απριλίου η ενθρόνιση νέου μητροπολίτη :: 14/3/2006 18:41:25) 

ΣΙΣΣΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ

1η Απριλίου η ενθρόνιση νέου μητροπολίτη

Για την ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Σισσανίου και Σιατίστης ετοιμάζονται πυρετωδώς η μητρόπολη, η δημοτική αρχή και οι φορείς της περιοχής. Η ενθρόνιση του εκλεγέντος από την Ιερά Σύνοδο Παύλου Ιωάννου πρόκειται να γίνει τη 1 Απριλίου 2006, παρουσία του αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου και πλήθους αρχιερέων.

Η άφιξη του νέου μητροπολίτη αναμένεται λίγο πριν από τις 12.00 το μεσημέρι στα όρια της μητρόπολης, όπου θα τον υποδεχθεί ο νομάρχης Κοζάνης Ιορδάνης Ανδρεάδης. Στις 12.00 ακριβώς θα γίνει η επίσημη υποδοχή από τις αρχές και τους πιστούς στην πλατεία δημαρχείου στη Σιάτιστα, όπου τον Παύλο Ιωάννου θα προσφωνήσει ο δήμαρχος της πόλης. Στη συνέχεια η πομπή θα κατευθυνθεί στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Δημητρίου, όπου στη 1.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η τελετή ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη Σισσανίου και Σιατίστης από τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Θα ακολουθήσει γεύμα στο ξενοδοχείο "Αρχοντικό", ενώ ο νέος μητροπολίτης την Κυριακή 2 Απριλίου, κατά τις ώρες 11.30-13.00 θα δεχτεί στον επισκοπικό οίκο συγχαρητήριες ευχές.

Ποιος είναι

Ο Παύλος Ιωάννου γεννήθηκε το 1947 στη Χαλκίδα, όπου περάτωσε τις γυμνασιακές του σπουδές. Μετά το τέλος των σπουδών του χειροτονήθηκε διάκονος από τον μακαριστό μητροπολίτη Χαλκίδας Νικόλαο και τοποθετήθηκε στην εργατούπολη του Μαντουδίου το 1973. Το Σεπτέμβριο του 1974 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον μητροπολίτη πρώην Χαλκίδας Χρυσόστομο, αναλαμβάνοντας την παραπάνω ενορία στην οποία διακόνησε επί μία εικοσιπενταετία. Στη συνέχεια υπηρέτησε το ποίμνιο από διάφορες θέσεις, ενώ μετά την εκλογή του κ. Χριστόδουλου στον αρχιεπισκοπικό θρόνο κλήθηκε στην Ιερά Σύνοδο, αναλαμβάνοντας τη γραμματεία της Συνοδικής Χριστιανικής Αγωγής Νεότητας, ενώ στη συνέχεια υπηρέτησε σε διάφορες άλλες θέσεις. Μέχρι πρότινος ήταν εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Ιωάννη Χαλκίδας και ηγούμενος της μονής Αγίου Γεωργίου της μητρόπολης Χαλκίδας. Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων υπήρξε υπεύθυνος ομάδας είκοσι κληρικών, οι οποίοι διακόνησαν εθελοντικά το θρησκευτικό κέντρο του Ολυμπιακού Χωριού.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ