Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Πορτρέτο

( απο ηρωασ, μοιραιος για τη βερντερ ο τιμ βιζε :: 8/3/2006 18:43:41) 

Ο Τιμ Βίζε ήταν ο κορυφαίος της Βέρντερ για 88', αλλά με την γκάφα του δώρισε στη Γιούβε την πρόκριση.

ΑΠΟ ΗΡΩΑΣ, ΜΟΙΡΑΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΡΝΤΕΡ Ο ΤΙΜ ΒΙΖΕ

Ροζ ιστορία

Φέτος ο Τιμ Βίζε έχει αγωνιστεί τόσο λίγο, που περισσότερο σχολιάστηκε στη Γερμανία για το ασυνήθιστο -ροζ- χρώμα της φανέλας που επιλέγει να φορά, παρά για τις ικανότητές του. Πρόσφατα, που αγωνίζεται συχνά, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Ράινκε, χαρακτηρίστηκε από τους αντιπάλους οπαδούς ως "το πιο καυτό κορίτσι"!

Επιμέλεια ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΓΙΑΤΖΗΣ

Από τα υποτιμητικά, πλην όμως ανώδυνα συνθήματα, αυτή τη φορά ο νεαρός γκολκίπερ της Βέρντερ έγινε πρώτο θέμα για διόλου κολακευτικούς λόγους.

Η μνημειώδης γκάφα του στο 88' της ρεβάνς με τη Γιουβέντους στοίχισε στη Βέρντερ μια θέση στα προημιτελικά, αφού ο Έμερσον δέχτηκε το… δώρο κι είπε "ευχαριστώ" πετυχαίνοντας το 2-1. "Ήθελα να με… θάψουν επί τόπου! Ακόμη δεν το πιστεύω ότι συνέβη. Επρόκειτο για λάθος αρχαρίου, γκάφα που συμβαίνει μια φορά στη ζωή σου…", έλεγε χθες ο 24χρονος γκολκίπερ, που ως εκείνο το σημείο είχε κρατήσει μόνος του το 1-1, πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του.

Απόκτημα του καλοκαιριού από την Καϊζερσλάουτερν, ο διεθνής με τις ελπίδες της Γερμανίας, Βίζε, προοριζόταν για βασικός, αλλά ένας σοβαρός τραυματισμός τον άφησε εκτός δράσης για τέσσερις μήνες. Επέστρεψε πρόσφατα, όταν τραυματίστηκε ο 37χρονος Ράινκε (άλλος μνημειώδης γκαφατζής…), αλλά στην 7η φετινή συμμετοχή του τα έκανε… μούσκεμα, χάνοντας την μπάλα μέσα από τα χέρια του.

"Κι όμως, αυτός ήταν που μας κράτησε στον αγώνα με τις επεμβάσεις του ως τότε", τον δικαιολόγησε ο αρχηγός Φρανκ Μπάουμαν. "Ήταν ένας πικρός αποκλεισμός", συμπλήρωσε ο προπονητής Τόμας Σάαφ.

"Στη μοιραία… κυλινδρική έξοδό του μιμήθηκε τον Όλιβερ Καν, που έχει δημιουργήσει σχολή με αυτή την κίνηση. Ως τότε, όμως, είχε κρατήσει όρθια τη Βέρντερ με αποκρούσεις - θαύματα", συμπλήρωσε ο αντίπαλος τεχνικός, Φάμπιο Καπέλο, που χαρακτήρισε "τυχερή, αλλά δίκαιη" την πρόκριση της Γιούβε.

"Δεν αντιλήφθηκα ότι ο Βίζε είχε χάσει την μπάλα, μέχρι που μου το φώναξε ο Καναβάρο! Θα ήταν αδικία να προκριθεί η Βέρντερ. Χάσαμε ένα σωρό ευκαιρίες", ήταν το σχόλιο του σκόρερ του 2-1, Έμερσον.