Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Πορτρέτο

( ο αργεντινος της μπαρτσελονα επισκιασε τη λαμψη του ροναλντινιο :: 23/2/2006 20:28:39) 

Η Τσέλσι τον κατηγόρησε ότι προκάλεσε την άδικη(;) αποβολή του Ντελ Όρνο, ωστόσο ο Λιονέλ Μέσι ήταν το κεντρικό πρόσωπο της Μπάρτσα στο 1-2 του Λονδίνου.

επιμέλεια: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΓΙΑΤΖΗΣ

Ο ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΣ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΕΠΙΣΚΙΑΣΕ ΤΗ ΛΑΜΨΗ ΤΟΥ ΡΟΝΑΛΝΤΙΝΙΟ

ΜΕΣΙας ετών 18

Παιδικό βλέμμα, άθλια κόμμωση και πρόσωπο "σημαδεμένο" από την ακμή, που προδίδει ότι μετρά ακόμη τέσσερις μήνες για να κλείσει τα 19 του. Κι όμως, ο Λιονέλ Μέσι είναι ο μόνος παίκτης στον κόσμο που μπορεί να κάνει για μια βραδιά "δευτεραγωνιστή" ολόκληρο Ροναλντίνιο! Είναι επίσης η "απάντηση" της Αργεντινής στον Βραζιλιάνο "εξωγήινο", αλλά κι ένας λόγος για να πανηγυρίζουν… διπλά στην Μπαρτσελόνα

Ο Ζοζέ Μουρίνιο -που δεν αντέχει την ιδέα της ήττας, τόσο σπάνια που τη βιώνει, τον χαρακτήρισε "υποκριτή και θεατρίνο, γιατί προκάλεσε την άδικη αποβολή του Ντελ Όρνο" κι άφησε την Τσέλσι με δέκα παίκτες. Η εφημερίδα "Sun" τον χαρακτήρισε "βρωμόσκυλο"(!), ωστόσο, ο τρομερός Αργεντινός δεν… μάσησε. Και παρά τις συστηματικές αποδοκιμασίες των οπαδών της Τσέλσι, ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της Μπαρτσελόνα στο δεύτερο 45λεπτο της ανατροπής. Έκανε σμπαράλια τη συνήθως απροσπέλαστη άμυνα της Τσέλσι, μόνο από ατυχία δεν χρίστηκε ο ίδιος σκόρερ και το κυριότερο, ήταν ο ηγέτης της αντεπίθεσης των "μπλαουγκράνα" παρόντος του Ροναλντίνιο στην ίδια 11άδα! "Ο Ντελ Όρνο είχε σκοπό να με βγάλει από το παιχνίδι. Κι ευτυχώς αντιλήφθηκα ότι έρχεται πάνω μου και πήδηξα έγκαιρα, αλλιώς θα με είχε… εξολοθρεύσει", απάντησε ο ίδιος ο Μέσι στη φάση που "σημάδεψε" τον ιστορικό θρίαμβο της Μπάρτσα (1-2).

"ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ο υποκριτής στα καταλανικά; Η Βαρκελόνη είναι η πόλη - σύμβολο του πολιτισμού, με τεράστια θεατρική παράδοση κι ο Μέσι μάλλον έμαθε καλά το μάθημά του. Του αξίζει να τιμωρηθεί", συνέχισε να "στολίζει" τον πιτσιρικά Αργεντινό ο Μουρίνιο, αλλά επρόκειτο για ολοφάνερο παιχνίδι τακτικής. Γιατί ο Μέσι, που φέτος βρίσκει χρόνο βασικού στην Μπάρτσα (21 συμμετοχές και 7 γκολ σε Ισπανία και Τσάμπιονς λιγκ) παρά την υπερπληθώρα λύσεων, "ζάλισε" τους Άγγλους και τους ανάγκασε να ξεκινήσουν συγκρίσεις με τον θρυλικό συμπατριώτη του, Ντιέγκο Μαραντόνα.

ΘΑ ΗΤΑΝ κρίμα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Μπάρτσα να πέσει θύμα της υπερβολικά "τακτικής" Τσέλσι. Το έγραψε εύστοχα και η καταλανική εφημερίδα "Sport", δανειζόμενη τη ρήση… Μουρίνιο για το κάκιστο τερέν του "Στάμφορντ Μπριτζ", πως "ακόμη και σε ένα χωράφι με πατάτες, η Μπαρτσελόνα απέδειξε την υπεροχή της"…