Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Πορτρέτο

( γεννημένος πρωταθλητής :: 3/3/2006 20:59:08) 

Γεννημένος πρωταθλητής

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΥΡΙΔΗ

Η μεταγραφή του Γιώργου Σιγάλα το καλοκαίρι ξένισε πολλούς στον Άρη. "Τι να τον κάνουμε αυτόν τώρα; Είναι 34 χρονών". Αρκετοί είδαν με επιφυλακτικότητα την επιστροφή του στον Άρη. Μεταξύ αυτών και ο υπογράφων.

Ο 34χρονος γκαρντ όμως, δεν έχασε ποτέ την πίστη του στον εαυτό του. Σαφώς και πλέον ο Σιγάλας δεν παίζει τόσο με τα σωματικά του προσόντα, αλλά με το μυαλό του και εμπειρία του. Στον Άρη αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό. Ο "Ράμπο" ποτέ δεν αποδέχτηκε ότι πρέπει να δώσει απαντήσεις. Δικαίως, γιατί είναι μακράν ο πιο επαγγελματίας παίκτης αυτήν τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη και ένας εκ των καλύτερων στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι ο τελευταίος "μεγάλος" της προηγούμενης γενιάς (μαζί με τον Αλβέρτη) και παρότι έχει αρχίσει να "γκριζάρει", έδειξε στη Λιόν ότι έχει πολλά να δώσει. Το είπε και ο Αντρέα Ματζόν μετά τον αγώνα με την Βιλερμπάν. "Δεν είναι θέμα ταλέντου, είναι θέμα συγκέντρωσης. Όταν είναι συγκεντρωμένος έχει πολλά να δώσει", σχολίασε ο Ιταλός. Δεν έχει άδικο ούτε αυτός. Άλλωστε, με αυτόν τον πάγκο ο Σιγάλας "αναγεννήθηκε" και μαζί του όλος ο Άρης. Ο Σιγάλας είναι -με τα καλά και άσχημά του- μορφή, ηγετική φυσιογνωμία.

Στη Λιόν γίναμε όλοι μάρτυρες της μπασκετικής του ευφυίας, όχι γιατί έβαλε 17 πόντους, αλλά γιατί "ήξερε" το παιχνίδι. Το είπε και ο Κλοντ Μπερζό: "Ο Σιγάλας μυρίζεται το παιχνίδι, ξέρει τι θα γίνει στις επόμενες φάσεις…".

ΥΓ: Έχουν γραφτεί τόσα πολλά τις τελευταίες μέρες για τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, για το "φαινόμενο Σοφοκλή" από όλους τους "ειδήμονες" που τον ανακάλυψαν το 2006, ενώ τον ξεφώνιζαν τα προηγούμενα χρόνια, που δεν χρειάζεται και άλλη επισήμανση για το τι μπορεί να προσφέρει στο ελληνικό μπάσκετ. Αν έχει το μυαλό του μέσα στο κεφάλι του πάντα…

ΥΓ1: Αλήθεια, ιδρώνει κανενός το αυτί, εκεί στον Άρη, τώρα που τον βλέπουν να παίζει έτσι; Η ίδια ερώτηση απευθύνεται και σε αυτούς που πούλησαν τον Βασιλόπουλο.