Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Πορτρέτο

( πληγωμένη αλλά αφοσιωμένη :: 2/3/2006 19:08:04) 

Πληγωμένη αλλά αφοσιωμένη

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ, αλλά "φορτωμένη" με πολλές και σπουδαίες αναμνήσεις, παρέα… παλιών Αρειανών βρέθηκε πριν από λίγες μέρες στην Αθήνα. Σε μια ζεστή γωνιά, που έχει στήσει ο παλαίμαχος, πια, μπασκετμπολίστας Ντίνος Αγγελίδης, δόθηκε η ευκαιρία να ξετυλιχθούν παλιές μνήμες και να ανασυρθούν συναισθήματα, με κοινό γνώμονα την αγάπη τους -γιατί άλλο;- για τον Άρη.

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ η παρουσία του Νίκου Χρηστίδη, ενός από τους κορυφαίους τερματοφύλακες όλων των εποχών του ελληνικού ποδοσφαίρου και μέλους μιας χρυσής ομάδας που αποτελούσαν οι Αλεξιάδης, Πάλλας, Παπαϊωάννου, Ναλμπάντης και τόσοι άλλοι.

ΣΧΕΔΟΝ 25 χρόνια μετά, βρήκε την άνεση να παραδεχθεί ένα πράγμα… Παρά τη μεγάλη πικρία που του προκάλεσε η αποπομπή του, από τον κορυφαίο παράγοντα του "κιτρινόμαυρου" συλλόγου, τον Νίκο Καμπάνη, η αγάπη του για τον Άρη δεν έχει ξεθωριάσει. Αντίθετα έχει δυναμώσει όλα αυτά τα χρόνια της παραμονής του στην πρωτεύουσα.

ΟΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟΙ θυμούνται, γνωρίζουν τι έγινε στον αγώνα με τον Ολυμπιακό (2-4) στο Χαριλάου στα τέλη της δεκαετίας του '70. Τα τρία γκολ που δέχθηκε μέχρι τις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου εξόργισαν τον μεγάλο Καμπάνη, ο οποίος ζήτησε… εκβιαστικά την αντικατάσταση του από τον τότε έφορο της ομάδας Λεωνίδα Ποζάνη, με τον Στέλιο Παπαφλωράτο, μπροστά τα έκπληκτα μάτια του προπονητή Στάνκοβιτς και χιλιάδων φιλάθλων.

ΤΟ ΚΑΚΟ είχε γίνει. Ο Χρηστίδης αρκετό καιρό μετά κατηφόρισε στην Αθήνα για την ΑΕΚ, με μια μαύρη σκιά στην λαμπρή καριέρα του. Όπως τόσοι και τόσοι, άλλωστε, που απομακρύνθηκαν από τον ίδιο σύλλογο. Λογικά, η ιστορία θα βρει την ευκαιρία να αποκαταστήσει τον Χρηστίδη στη συνείδηση της αρειανής οικογένειας, εάν δεν έχει γίνει, ήδη, με το πλήρωμα του χρόνου.

ΕΝΑ είναι, πάντως, σίγουρο. Ένα μεγάλο κομμάτι από την καρδιά του, θα βρίσκεται για πάντα στο Χαριλάου. Πληγωμένο, μεν, αλλά αφοσιωμένο στον σύλλογο που αγάπησε και υπηρέτησε για πολλά χρόνια.