Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Πορτρέτο

( ο πρεντραγκ στογιακοβιτς δεν ειναι πια "βασιλιασ" :: 2/2/2006 18:08:23) 

Ο Πέτζα συνεχίζει τον "βομβαρδισμό" με τη φανέλα των Πέισερς.

Ο ΠΡΕΝΤΡΑΓΚ ΣΤΟΓΙΑΚΟΒΙΤΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ "ΒΑΣΙΛΙΑΣ"

Η ανταλλαγή και η επέτειος

Νέο ξεκίνημα. Από τη σεζόν 1998-1999 ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς έδωσε ό,τι μπορούσε στους Σακραμέντο Κινγκς. Χρειαζόταν κάτι καινούργιο και αυτό ήρθε με τη μεταγραφή του στους Ιντιάνα Πέισερς. Σήμερα συμπληρώνονται επτά χρόνια από το πρώτο παιχνίδι του "Πέτζα" στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Του ΘΟΔΩΡΟΥ ΧΑΣΤΑ

Περίοδος 1998-1999. Το λοκ-άουτ έχει φέρει αναταραχή στον κατά τα άλλα λαμπερό κόσμο του ΝΒΑ. Παιχνίδια δεν διεξάγονται και ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς περιμένει με αγωνία τις εξελίξεις. Το ντεμπούτο του στο αμερικάνικο πρωτάθλημα πάντως, το φανταζόταν αλλιώς. 5 Φεβρουαρίου 1999. Ακριβώς επτά χρόνια πίσω. Τα προβλήματα έχουν λυθεί και οι Σακραμέντο Κινγκς ταξιδεύουν στο Σαν Αντόνιο για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Μαζί τους φυσικά και ο Πέτζα. 19.002 φίλαθλοι στο "Αλαμοντομ" είδαν την παρθενική εμφάνιση ενός αγχωμένου Στογιάκοβιτς, ο οποίος σε 17 λεπτά συμμετοχής είχε 1 στα 6 σουτ, 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και δυο λάθη. Από τότε φυσικά έχουν αλλάξει πολλά…

ΤΑ ΔΥΟ πρώτα χρόνια του πρώην άσου του ΠΑΟΚ στο ΝΒΑ ήταν μάλλον αναγνωριστικά. Η "έκρηξη" έρχεται τη σεζόν 2000-2001 όταν από 11,9 πόντους μέσο όρο εκτοξεύεται στους 20,4, μετατρέπεται σε ηγέτη των Κινγκς και υπογράφει νέο συμβόλαιο με την ομάδα του Σακραμέντο. Τα προβλήματα ήρθαν μερικά χρόνια μετά όταν λίγο η σταδιακή αποδυνάμωση των Κινγκς, λίγο η κόντρα του με τον Κρις Γουέμπερ λίγο η διαπίστωση πως η ομάδα δεν μπορεί να κάνει το μεγάλο άλμα, έφεραν στον Στογιάκοβιτς τις πρώτες σκέψεις αποχώρησης. Το καλοκαίρι του 2004 εξωτερικεύει για πρώτη φορά την επιθυμία του να γίνει ανταλλαγή στον πρόεδρο της ομάδας, Τζεφ Πέτρι.

ΜΕΣΑ ΣΤΑ τελευταία δυο χρόνια, το όνομά του παίζει διαρκώς στα πιθανά ονόματα προς παραχώρηση. Πότε οι Σικάγο Μπουλς, πότε οι Λος Άντζελες Λέικερς, αλλά και άλλες ομάδες του ΝΒΑ πρόβαλλαν ως φαβορί για τη απόκτηση του Πέτζα. Ο ίδιος παρακολουθούσε, άκουγε, αλλά έβλεπε πως δεν γινόταν τίποτα.

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ "φρούριο" έπεσε πριν από μερικές μέρες. Ο Τζεφ Πέτρι είδε πως δεν είχε άλλα περιθώρια, πήρε τη μεγάλη απόφαση, ο Στογιάκοβιτς έκανε τη μετακίνηση που ήθελε και όλοι είναι ή μοιάζουν ευτυχισμένοι. Η Ιντιάνα είναι πλέον η νέα κατοικία του 29χρονου φόργουορντ τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, όταν το συμβόλαιό του λήγει και θα είναι πλέον ελεύθερος να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα επιθυμεί. "Υπάρχει ακόμα μακρύς δρόμος μέχρι τότε" δηλώνει διπλωματικά ο ίδιος.