Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Πορτρέτο

( ο γαλλος επιθετικος σιριλ σαπουϊ στη θεσσαλονικη :: 19/1/2006 21:40:39) 

Ο Σιρίλ Σαπουί λίγο μετά την άφιξη του στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" χθες το βράδυ.

Ο ΓΑΛΛΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΣΙΡΙΛ ΣΑΠΟΥΪ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η δεύτερη ευκαιρία

Σιρίλ Σαπουί. Αυτός είναι ο εκλεκτός του Ηρακλή για τη γραμμή κρούσης. Αν ερχόταν πριν από τρία χρόνια θα… βούλιαζε το αεροδρόμιο. Στα 27 του αναζητεί μία δεύτερη ευκαιρία για να φτιάξει και πάλι το όνομά του. Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΛΑΧΟΥ

Ο Γάλλος επιθετικός ήρθε χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη και σήμερα θα προπονηθεί για πρώτη φορά με τους "κυανόλευκους". Ο Σάββας Κωφίδης είναι θετικός στην πραγματοποίηση της μεταγραφής, υπό μία βασική προϋπόθεση: να μην έχει επηρεαστεί ο παίκτης σε μεγάλο βαθμό από την αγωνιστική του απραξία το τελευταίο εξάμηνο. Γι' αυτό το λόγο ο Σαπουί θα προπονηθεί σήμερα και αύριο στις εγκαταστάσεις της Μίκρας. Εφόσον πείσει τον Έλληνα τεχνικό και περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις, τότε θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Δηλώσεις κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Μίκρας δεν έκανε, καθώς ο ίδιος δεν γνωρίζει αγγλικά, ενώ δεν υπήρχε στο χώρο κανείς που να γνωρίζει τη γαλλική γλώσσα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ παρόμοιο με αυτό του Σαπουί, σπάνια συναντά κανείς σε ποδοσφαιριστές που έρχονται να αγωνιστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το καλοκαίρι του 2000 ήταν από τα ονόματα που πρωταγωνίστησαν στο μεταγραφικό παζάρι, καθώς θεωρούταν από τα ανερχόμενα αστέρια του γαλλικού πρωταθλήματος. Η ομάδα που απέσπασε την υπογραφή του ήταν η Ρεν του Πολ Λε Γκουέν, η οποία δαπάνησε -τότε- το ποσό των τριών δισεκατομμυρίων δραχμών(!) για να τον αποκτήσει από τη Νιόρ. Στη Ρεν έμεινε ενάμιση χρόνο και το Γενάρη του 2002 μετακόμισε στη Μαρσέιγ. Τον Μάιο της ίδιας χρόνιας και όντας βασικό στέλεχος της εθνικής ελπίδων της Γαλλίας (προπονητής ήταν τότε ο νυν τεχνικός της εθνικής ανδρών, Ραϊμόν Ντομενέκ), αντιμετώπισε την αντίστοιχη της Ελλάδας στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (η Γαλλία επικράτησε με 3-1).

ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2002-'03 έπαιξε σε 33 παιχνίδια της Μαρσέιγ και πέτυχε τέσσερα γκολ, βοηθώντας την ομάδα του να εξασφαλίσει μία θέση στο Τσάμπιονς λιγκ της ερχόμενης περιόδου. Το καλοκαίρι όμως πήγε στη Μασσαλία ο Ντιντιέ Ντρογκμπά και ο Σαπουί δόθηκε δανεικός στη Λιντς. Από τότε η καριέρα του ακολουθεί φθίνουσα πορεία. Έξι μήνες στην Αγγλία έπαιξε σε μόλις ένα παιχνίδι, μετά πήγε στο Στρασβούργο, όπου σε εννιά αγώνες πέτυχε ένα γκολ και πέρσι αγωνίστηκε στην Αζαξιό (21 αγώνες - 3 γκολ). Το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος από τη Μαρσέιγ, αλλά δεν κατάφερε να βρει ομάδα και αυτό είναι κάτι που προβληματίζει τον Κωφίδη. Έκανε προπονήσεις με τη Ντιζόν και τη Σεν Πριστ, αλλά δεν έπαιξε σε κανένα επίσημο παιχνίδι.