Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Πορτρέτο

( ντελ πιερο, ιντζαγκι και βιερι για το ονειρο ενος τελευταιου μουντιαλ :: 13/2/2006 19:59:00) 

Το… συστημένο φάουλ του Ντελ Πιέρο στο 1-2 επί της Ίντερ.

επιμέλεια: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΓΙΑΤΖΗΣ

ΝΤΕΛ ΠΙΕΡΟ, ΙΝΤΖΑΓΚΙ ΚΑΙ ΒΙΕΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Περήφανα γηρατειά

To άθροισμα της ηλικίας και των τριών αγγίζει έναν… αιώνα, αλλά ποιος είπε ότι ποδόσφαιρο ποιότητας παίζουν μόνο οι νεοσσοί; Οι πιο φορμαρισμένοι Ιταλοί ποδοσφαιριστές των ημερών είναι τρεις βετεράνοι: ο 32χρονος Ντελ Πιέρο, ο 33χρονος Ιντζάγκι κι ο 33χρονος Βιέρι, για τους οποίους αποδεικνύεται ότι το κίνητρο της συμμετοχής σε ένα τελευταίο Μουντιάλ είχε τόσο ισχυρό, ώστε να τους "αναστήσει"!

Πίσω από τους σίγουρους Τζιλαρντίνο και Τόνι, οι λοιπές θέσεις επιθετικών στην 23άδα της Ιταλίας παραμένουν υπό διεκδίκηση…

Ο ΑΛΕΣΑΝΤΡΟ Ντελ Πιέρο είναι αυτή την εποχή το κεντρικό πρόσωπο του καμπιονάτο. Με το φάουλ-ζωγραφιά στο 1-2 επί της Ίντερ χάρισε ουσιαστικά από τώρα το "σκουντέτο" στη Γιουβέντους κι έδειξε στον Λίπι ότι ακόμη μπορεί να κάνει τη διαφορά. Με τα 16 φετινά του γκολ έγινε πρόσφατα 1ος σκόρερ στην ιστορία της Γιούβε (μετρά πλέον 190), παρότι πλέον έχει χάσει τη θέση του στην 11άδα. Άλλωστε, και στην εθνική Ιταλίας τον ίδιο ρόλο θα έχει πλέον… Με "προίκα" τα 24 γκολ σε 71 διεθνείς συμμετοχές (από τους εν ενεργεία διεθνείς Ιταλούς, μόνο ο Καναβάρο μετρά περισσότερες με 90), η εμπειρία του είναι σημαντικό πλεονέκτημα.

Ο ΦΙΛΙΠΟ Ιντζάγκι, πάλι, από το καλοκαίρι του 2004 και την ανάληψη καθηκόντων από τον Μαρτσέλο Λίπι, δεν είχε ούτε μια ευκαιρία, δεδομένων και των σοβαρών προβλημάτων τραυματισμού. Με 21 γκολ σε 48 διεθνείς συμμετοχές, ο "Πίπο" δεν μπορεί παρά να βρίσκεται στη σκέψη του Λίπι. Τα τρία γκολ στο 1-4 επί της Ρετζίνα, αλλά και τα επτά συνολικά φέτος σε 13 συμμετοχές, ολιγόλεπτες οι περισσότερες, δεν συνιστούν αμελητέα επίδοση.

Ο ΚΡΙΣΤΙΑΝ Βιέρι, προτίμησε τον δρόμο της ξενιτιάς, αφού ανέκαθεν υπήρξε "γυρολόγος". Ο 33χρονος δυναμικός επιθετικός άφησε τη Μίλαν, όπου ποτέ δεν ταίριαξε, για τη Μονακό, όπου ήδη σε τέσσερις αγώνες μετρά ισάριθμα γκολ! Με 23 γκολ σε 49 συμμετοχές, από τις οποίες η τελευταία τον περασμένο Οκτώβριο, ο Βιέρι πάντοτε αισθανόταν ενεργό μέλος της "σκουάντρα ατζούρα". Αν συνεχίσει να σκοράρει στο -πιο "απελευθερωμένο" από το ιταλικό- γαλλικό πρωτάθλημα, πολύ δύσκολα θα χάσει τη θέση του στην 23άδα.