Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Βιογραφίες :: Πορτρέτο

( γιοσκα φισερ ) 

ΓΙΟΣΚΑ ΦΙΣΕΡ

Μπορεί στη Γερμανία να διίστανται οι απόψεις για τις πολιτικές επιδόσεις της "κοκκινοπράσινης" κυβέρνησης Σοσιαλδημοκρατών και οικολόγων του Γκέρχαρντ Σρέντερ, όμως πέραν πάσης αμφισβητήσεως είναι οι επιδόσεις της στον ερωτικό τομέα. Αυτό άλλωστε αποδεικνύουν οι τέσσερις γάμοι και τα τρία διαζύγια που έχουν στο ενεργητικό τους, τόσο ο Σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος, όσο και ο οικολόγος υπουργός Εξωτερικών.

Αν ο πολυτάραχος βίος του Σρέντερ ήταν γνωστός, αφού άλλωστε ουδέποτε τον απέκρυψε, λιγότερο γνωστή ήταν η ζωή του Γιόσκα Φίσερ. Όμως, ο γερμανικός Τύπος, με χθεσινά δημοσιεύματά του, σπεύδει να καλύψει και αυτό το κενό στην ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού. Το περιοδικό "Φόκους" αποκαλύπτει στο χθεσινό τεύχος του ότι ο Φίσερ θα νυμφευθεί, στις αρχές του ερχομένου Απριλίου, τη νέα σύντροφό του Νίκολα Λέσκε, 29 ετών, φοιτήτρια σχολής δημοσιογραφίας, και αγνώστων λοιπών στοιχείων. Θα είναι ο τέταρτος γάμος του 50χρονου υπουργού, ο οποίος αυτές τις μέρες έλυσε το γάμο του με την τρίτη κατά σειρά σύζυγό του, την 33χρονη Κλαούντια. Μάλιστα, η εφημερίδα "Μπιλντ" αποκαλύπτει ότι το διαζύγιο ήταν συναινετικό και φιλικό, αλλά και άκρως διακριτικό.

Σύμφωνα με την "Μπιλντ", οι γερμανικές δικαστικές αρχές επέτρεψαν μια ασυνήθιστη "παρατυπία", για να διασφαλιστεί η διακριτικότητα της δίκης για το διαζύγιο Φίσερ. Η υπόθεση ενεγράφη, όχι στο πινάκιο του δικαστηρίου που εκδικάζει οικογενειακές διαφορές, αλλά εκείνου το οποίο εκδικάζει περιπτώσεις… πτώχευσης επιχειρήσεων. Όπως μάλιστα αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, στο πινάκιο η υπόθεση είχε καταγραφεί ως "πτώχευση Φίσερ". Εύλογο, ως εκ τούτου, το ευφυολόγημα της "Μπιλντ", με το οποίο τιτλοφόρησε χθες την είδηση του διαζυγίου: "Ο τρίτος γάμος πτώχευσε! ".

Παρά το ότι το τρίτο διαζύγιο ήταν όσο πιο διακριτικό μπορούσε να γίνει, ο τέταρτος γάμος θα τύχει ευρείας δημοσιότητας, αφού όπως αποκαλύπτουν οι γερμανικές εφημερίδες, μεταξύ των πολυάριθμων προσκεκλημένων θα είναι ο καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και υπουργός Οικονομίας, Όσκαρ Λαφοντέν, και πολλές άλλες διασημότητες του γερμανικού πολιτικού κόσμου.