Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Βιογραφίες :: Πορτρέτο

( σπυρος κουρσαρης ) 

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΡΣΑΡΗΣ

Ο Σπύρος Κουρσάρης αγαπά τη Θεσσαλονίκη, μολονότι γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Αυτό είναι κάτι που το βλέπει κανείς και στα έργα του, καθώς υπάρχουν πολλές αναφορές οι οποίες παραπέμπουν σε εικόνες οικείες, σε όσους χαίρονται τις χαρές αυτής της πόλης.

Μεταξύ των ετών 1969-1974 σπούδασε τις Καλές Τέχνες στη σχολή των Αθηνών. Την πρώτη του έκθεση την πραγματοποίησε οκτώ χρόνια αφότου αποφοίτησε, στη γκαλερί "Χρυσόθεμις" της Αθήνας. Έχει εκθέσει έργα του στη Θεσσαλονίκη άλλες δύο φορές, σε ομαδικές εκθέσεις.

Το 1983 συμμετείχε στην έκθεση για τον Ελληνικό Μήνα στη Βιέννη, το 1988 στις Βρυξέλλες με έργα της Εθνικής Πινακοθήκης, το 1995 στη Λεμεσό της Κύπρου (CYMERA) και το 1997 στο Κτίριο Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης "Foculizations du Regard", στις Βρυξέλλες.

Την πορεία του στον κόσμο των εικαστικών χαράσσουν δέκα ατομικές και σαράντα περίπου ομαδικές εκθέσεις.

Έργα του έχουν φιλοξενηθεί σε εξώφυλλα λογοτεχνικών βιβλίων, σε αφίσες και ημερολόγια, ενώ βρίσκονται και στην Εθνική Πινακοθήκη, στο υπουργείο Πολιτισμού, στις συλλογές της Αγροτικής Τράπεζας, της Τράπεζας Εργασίας, του ΟΤΕ, σε ιδιωτικά μουσεία και συλλογές. Ζει κι εργάζεται στην Αθήνα, ενώ είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.