Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τέχνες-Πολιτισμός :: Πορτρέτο

( οι "πρεσβευτές της τζαζ μουσικής για το 2006" στην "αίγλη" :: 6/2/2006 20:38:40) 

Οι τέσσερις μουσικοί, χωρίς να αγνοούν τις ρίζες της τζαζ, έχουν μπολιάσει τις ερμηνείες τους με ακούσματα από την παγκόσμια μουσική.

Οι "πρεσβευτές της τζαζ μουσικής για το 2006" στην "Αίγλη"

Το γκρουπ Agora Latin Jazz Quartet αύριο στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους

Όσοι ενδιαφέρονται για την καλή τζαζ μουσική μπορούν, αύριο Τετάρτη, να ακούσουν στην "Αίγλη" τους "Agora Latin Jazz Quartet". Όπως φανερώνει και το όνομά τους, οι τέσσερις μουσικοί του συγκροτήματος, χωρίς να αγνοούν τις ρίζες της τζαζ, έχουν μπολιάσει τις ερμηνείες τους με ακούσματα από την παγκόσμια μουσική. Αυτό που δεν αποκαλύπτει το όνομά τους είναι ότι το ταλέντο και οι γνώσεις τους αναγνωρίσθηκαν και έχουν χαρακτηρισθεί "πρεσβευτές της τζαζ μουσικής για το 2006". Με τον τίτλο αυτό περιοδεύουν σε όλο τον κόσμο και στο πλαίσιο αυτής της περιοδείας φθάνουν και στη χώρα μας.

Ο Κλέι Ρος γεννήθηκε στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ, παίζει κιθάρα και συνθέτει μουσική. Έχει συνεργασθεί με ορισμένους από τους πιο γνωστούς σύγχρονους μουσικούς τζαζ της Αμερικής, έχει διδάξει στο πανεπιστήμιο του Τσάρλεστον και πρόσφατα έγινε μέλος του γκρουπ κρουστών "Beat the Donkey".

Τέσσερις δίσκους έχει ήδη ηχογραφήσει ο Νέιτ Σόου, ως μέλος του συγκροτήματος "Motion Poets". Ακόμη έχει ιδρύσει ένα συγκρότημα στην Νέα Υόρκη, το οποίο ερμηνεύει αφροκουβανική μουσική. Η λεγόμενη "παγκόσμια" μουσική τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα και την έχει μελετήσει στα πολλά ταξίδια που έκανε από τις χώρες της Αφρικής ως την Κίνα.

Μπασίστας του συγκροτήματος "Agora Latin Jazz Quartet" είναι ο Σόλομον Ντόρσι. Ζει στο Χάρλεμ και στο ενεργητικό του έχει συνεργασίες με το σαξοφωνίστα Μπόμπι Γουότσον.

Τέταρτο μέλος του γκρουπ είναι ο Σκοτ Κέτνερ από τη Φλόριντα. Ο Κέτνερ παίζει ντραμς και συνθέτει μουσική. Εχει συνεργασθεί με πολλούς γνωστούς τζαζίστες της σύγχρονης αμερικανικής σκηνής.

Ωρα έναρξης 10.30 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Σήμερα εμφανίζονται στην αίθουσα συναυλιών στης Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, στην οδό Μασσαλίας 22 στην Αθήνα.