Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Πορτρέτο

( ο αλεσαντρο ντελ πιερο εγινε πρωτος σκορερ της γιουβεντους :: 11/1/2006 20:34:28) 

Ο πρώτος σκόρερ της Γιουβέντους είναι από προχθές ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.

Επιμέλεια ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΑΝΙΔΗΣ

Ο ΑΛΕΣΑΝΤΡΟ ΝΤΕΛ ΠΙΕΡΟ ΕΓΙΝΕ ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΤΗΣ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Η ζωντανή ιστορία

Το χατ τρικ που πέτυχε ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο στο 4-1 κόντρα στη Φιορεντίνα, δεν σήμανε για τη Γιουβέντους απλώς την πρόκριση για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ιταλίας, αλλά και την αποκαθήλωση του Τζιαμπιέρο Μπονιπέρτι από τη θέση του κορυφαίου σκόρερ στην ιστορία των "μπιανκονέρι", έπειτα από 44 χρόνια.

Ένα καλοζυγισμένο διαγώνιο σουτ, που καταλήγει στα δίχτυα του αντίπαλου τερματοφύλακα. Ένα γκολ όπως τόσα άλλα, αλλά όχι ένα γκολ μέσα στα τόσα. Τουλάχιστον όχι για τους οπαδούς της Γιουβέντους και για τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, αφού επρόκειτο για την 183η φορά που χριζόταν σκόρερ για λογαριασμό της "Κυρίας", γράφοντας ιστορία. Ακολούθησαν άλλα δύο τέρματα του "Πιντουρίκιο" στο τελικό 4-1 (9', 17', 57' πέν. Ντελ Πιέρο, 21' Μούτου - 64' Μποζίνοφ), που σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου ματς έδωσε θριαμβευτικά το εισιτήριο για τους "8" στη Γιουβέντους.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ του 32χρονου μεσοεπιθετικού, ωστόσο, ήταν εκείνο που είχε μεγαλύτερη σημασία. Ο Ντελ Πιέρο, που έχει περάσει ολόκληρη την καριέρα του στο Τορίνο, είχε φτάσει στο τέλος του ματς τα 185 γκολ σε επίσημους αγώνες, καταρρίπτοντας την συγκομιδή του Μπονιπέρτι (182 τέρματα μεταξύ 1947 και 1961) και βάζοντας πλέον πλώρη για τα 200. Ταυτόχρονα, όμως, πλησίασε πιο κοντά στην είσοδό του στο "τοπ 5" των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές σε επίσημα παιχνίδια της "Κυρίας". Με 459 αγώνες στο ενεργητικό του, ο διεθνής Ιταλός άσος απέχει πλέον ελάχιστα από το να υποσκελίσει εκ νέου τον Μπονιπέρτι, έστω και αν θα χρειαστεί τουλάχιστον άλλες δύο σεζόν προκειμένου να αγγίξει το ρεκόρ των 552 συμμετοχών του αείμνηστου Γκαετάνο Σιρέα και να απειλήσει την πρωτιά…