Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Πορτρέτο

( τακης τελιδης και τακης γεωργαλης εχουν παρακολουθησει αγωνες των κιτρινων παντου :: 2/3/2006 18:34:47) 

ΤΟ ΘΕΜΑ: Υπάρχουν ακόμα αγνοί φίλαθλοι που τους ενδιαφέρει μόνο η ομάδα τους

ΤΑΚΗΣ ΤΕΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΠΑΝΤΟΥ

100 ταξίδια με τον Αρη

Τάκης Τελίδης και Τάκης Γεωργούλης. Φίλαθλοι του Άρη εδώ και 50 (και βάλε…) χρόνια. Η αγάπη τους για τον Άρη, τα ταξίδια και το μπάσκετ τους έχει μετατρέψεις σε… επαγγελματίες ταξιδιώτες. Δυο γνήσιοι "μπον βιβέρ", που χαίρονται και απολαμβάνουν τη ζωή τους, έχουν ακολουθήσει τον Άρη σε περισσότερα από 100 ταξίδια στην Ευρώπη. Ήταν και στη Λιόν και θα είναι -αν όλα πάνε καλά- και στο Σαρλερουά, στον τελικό του ULEB Cup.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΥΡΙΔΗ

Οι ιστορίες που μπορούν να διηγηθούν οι δυο τους είναι ατέλειωτες. Εδώ και 20 χρόνια έχουν ακολουθήσει την ομάδα του Άρη σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. "Από τη Φιλανδία μέχρι την Πορτογαλία και από το Κίεβο μέχρι το Λονδίνο. Παντού έχουμε πάει με τον Άρη και θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε την ομάδα και μακάρι να βρεθούμε όλοι μαζί και πάλι στο Σαρλερουά", είπε ο Τάκης Γεωργούλης.

Δεν είναι μόνο ο Άρης η αιτία που ταξιδεύουν. Σύμφωνα με τον Τάκη Τελίδη "μας αρέσει η ωραία παρέα και όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δημιουργήσει μια πολύ καλή παρέα και ευχαριστιόμαστε όλα τα ταξίδια. Δεν είμαστε μόνο εμείς οι δυο, είναι και άλλοι, που τώρα για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν στη Λιόν. Εμείς, ως ελεύθεροι επαγγελματίες, δεν μπορούμε να πάρουμε άδεια από κανέναν. Γι' αυτό αυτά τα διήμερα, τριήμερα είναι οι διακοπές μας. Ξεδίνουμε έτσι και συνδυάζουμε τις διακοπές με την αγάπη μας για τον Άρη".

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ στο Ισραήλ, τέλη της δεκαετίας του '90 για τον αγώνα με την Μακάμπι ήταν ένα από τα πιο όμορφα για το "δίδυμο". Ο κ. Γεωργούλης θυμάται πως "τότε τα πράγματα ήταν λίγο επικίνδυνα στην περιοχή. Θυμάμαι που ακούγαμε πυροβολισμούς, αλλά ευτυχώς εμείς δεν πάθαμε τίποτα". Ο κ. Τελίδης δεν μπορεί να ξεχάσει την επίσκεψη στον τότε πατριάρχη Ιεροσολύμων, Διόδωρο. "Μας είχε πει να μεταφέρουμε στην ομάδα τις ευχές του για νίκη και ένας από μάς του απάντησε πως δεν παίζει ο Γκάλης. Τότε, γυρίζει ο πατριάρχης και λέει 'μα, καλά δεν παίζει ο Γιαννάκης, ο Φιλίππου, ο Ρωμανίδης, ο Τζόουνς;' Ήξερε όλα τα ονόματα. Ο Άρης τότε δεν ήταν μόνο Άρης των φιλάθλων του, ήταν Άρης όλης της Ελλάδας".

ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΛΑΘΛΟΙ εννοείται πως έχουν από τα ακριβότερα εισιτήρια διαρκείας στον Άρη και φέτος εκτός από τη Λιόν έχουν ακολουθήσει τον Άρη στο Βερολίνο για τον αγώνα με την Άλμπα και στην Βουλγαρία στον αγώνα με την Ακαντέμικ. Είναι κάπως "πεσμένοι" αυτή τη χρονιά, γιατί άλλες φορές έκαναν περισσότερα ταξίδια. Ήθελαν να πάνε και στο Βέντσπιλς αλλά δεν μπόρεσαν, όμως ετοιμάζονται και για άλλα ταξίδια…

Περιμένουν τον αντίπαλο

Ο προγραμματισμός για το επόμενο ταξίδι θα ξεκινήσει από την προσεχή Τετάρτη. Οι δυο Τάκηδες θέλουν, αφού πρώτα εξασφαλίσει ο Άρης τη συμμετοχή τους στον ημιτελικό, να περάσει η Χέμοφαρμ από το άλλο ζευγάρι, γιατί όπως είπε ο κ. Τελίδης "το εισιτήριο θα είναι πιο προσιτό και θα μπορέσουν και άλλοι από την παρέα να έρθουν και θα περάσουμε ακόμα καλύτερα. Ας περάσει όμως πρώτα η ομάδα και βλέπουμε. Εγώ προσωπικά πιστεύω, ότι θα πάμε στο Σαρλερουά και θα διεκδικήσουμε το κύπελλο. Και να ξέρουν όλοι ότι αν εκεί είναι η Διναμό, που έχει δυο Έλληνες, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά για τον Άρη προς το καλύτερο".