Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τέχνες-Πολιτισμός :: Πορτρέτο

( ο μάγγας της βαλκανικής τζαζ απόψε στο μύλο :: 5/1/2006 18:47:52) 

"Δεν προσκυνώ το χρήμα, προσκυνώ την τέχνη, ζω για τη μουσική και μου αρέσουν πολύ οι γυναίκες. Αγαπώ τους ανθρώπους και με συγκινεί που κάθονται και με ακούν να τους παίζω"…

Ο Μάγγας της βαλκανικής τζαζ απόψε στο Μύλο

Ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου για μία συναυλία στην Αποθήκη

Το ταλέντο και την πηγαία εκφραστική δύναμη του Γιώργου Μάγγα θα μπορέσετε να απολαύσετε απόψε όσοι βρεθείτε στην Αποθήκη του Μύλου. Ο εξαιρετικός δεξιοτέχνης του κλαρίνου θα δώσει μία και μόνη συναυλία, έτσι όπως μόνο ο ίδιος γνωρίζει, πλαισιωμένος από πολύ καλούς Έλληνες μουσικούς της δημοτικής σκηνής (Βασίλης Κατράκος στο λαούτο, Μάκης Σούτας στο ακορντεόν και Ανδρέας Παπάς στα κρουστά), την αγαπημένη του Τζούλη στο τραγούδι και δύο χορεύτριες.

Ποιος είναι εν ολίγοις

Ο Γιώργος Μάγγας γεννήθηκε στη Θήβα το 1952. Άρχισε να παίζει φλογέρα στα 8 του χρόνια και από τα 14 ασχολήθηκε με το κλαρίνο. Αυτοδίδακτος- καθώς ο πατέρας του, μολονότι διάσημος κλαριντζής, τον προόριζε για γιατρό και όχι για μουσικό- "σπούδασε" τη μουσική ακούγοντας από το ραδιόφωνο σπουδαίους καλλιτέχνες του είδους. Οι επαγγελματικές εμφανίσεις του σε επαρχιακά μαγαζιά ανά την Ελλάδα άρχισαν στα 18 του και από τότε συνεργάστηκε σχεδόν με όλους τους αξιόλογους τραγουδιστές και μουσικούς της δημοτικής μουσικής.

Ο ίδιος δηλώνει: "Δεν προσκυνώ το χρήμα, προσκυνώ την τέχνη, ζω για τη μουσική και μου αρέσουν πολύ οι γυναίκες. Αγαπώ τους ανθρώπους και με συγκινεί που κάθονται και με ακούν να τους παίζω".

Διεθνής αναγνώριση

Στη διάρκεια των χρόνων πραγματοποιήθηκε και το όνειρό του να παίξει στο εξωτερικό. Εμφανίστηκε σε φεστιβάλ στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Αγγλία, τη Γερμανία και τον Καναδά. Μάλιστα το αμερικανικό μουσικό τηλεοπτικό κανάλι MTV τον έχει χαρακτηρίσει ως "το ελληνικό φαινόμενο της βαλκανικής τζαζ". Δεν διστάζει να πειραματίζεται και αυτό το φανερώνουν και συμμετοχές του, όπως στο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στο Λαύριο, όπου έπαιξε μαζί με τους Αμερικανούς Tuxedo Moon.

Βέβαια πέραν όλων αυτών δεν σταματά να ταξιδεύει ανά την Ελλάδα και να εμφανίζεται όπου "τον καλούν οι φίλοι της τέχνης του", όπως λέει ο ίδιος. Μία τέτοια εμφάνιση αποτελεί και η αποψινή και όσοι πιστοί… σπεύσατε.

Μύλος (Ανδρ. Γεωργίου 56), τηλ. 2310 551836, 516945. Εναρξη συναυλίας: 11 μ.μ. Είσοδος με ποτό: 25€.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ Ε.Σ.