Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Πορτρέτο

( κωνσταντινα μπουρμπουλια :: 29/1/2006 17:47:33) 

ΜΙΚΡΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙΑ

Το πρόσωπο του σημερινού πορτρέτου ξεκίνησε από τα μεσαία στρώματα, εκτινάχθηκε στα ιλιγγιώδη ύψη και τώρα καταβαραθρώνεται στα υπόγεια.

Νέα, ωραία, αισθησιακή, καλή επιστήμονας, άνετη και με στιλ δημιούργησε θύελλα στο πέρασμά της. Έκαψε καρδιές, πορτοφόλια, υποθέσεις, ανήλθε, πλούτισε και εκπροσώπησε πλήρως το ελληνικό λάιφ στάιλ της χάι σοσάιτι της χώρας μας.

Είναι αλήθεια πως στην αρχή δούλεψε σκληρά. Μόχθησε, εφάρμοσε τις επιστημονικές της γνώσεις άψογα, με δυναμική σκληρότητα και ειλικρίνεια, αλλά από μία φάση και μετά κάμφθηκε και παρασύρθηκε από ένα "χρυσό" όνειρο.

Η ζωή είναι μία, ο χρόνος φεύγει, η νιότη απιστεί, οι χυμοί μαραίνονται. Καβάλησε, λοιπόν, το μαγικό σκουπόξυλο και εκτοξεύθηκε στα ρετιρέ.

Πρόσφατα η ζωή της πήρε τη μορφή θρίλερ. Η εξαφάνιση στο επίσης μαγικό Παρίσι, η παρακολούθηση, η σύλληψη, οι φόβοι πως κι αυτή πρέπει να κρατήσει το στόμα της κλειστό, γιατί κινδυνεύει η ζωή της από ένα αόρατο παρακράτος που όλοι υπαινίσσονται αλλά κανένας δεν κατονομάζει. Διαχειρίστηκε το χρήμα με πάθος, επέτρεψε όμως να τη διαχειριστεί κι εκείνο. Όλα τα όμορφα πράγματα έχουν υψηλή τιμή κι αυτή φρόντισε να αναρτήσει τη μέγιστη.

Αν μας απασχολεί στο σημερινό μας πορτρέτο, τώρα που φαίνεται πως η αφέλειά της την πρόδωσε, είναι μόνο και μόνο για να λειτουργήσει ως σύμβολο, ως εκπροσώπηση, όχι για να την εκμεταλλευθούμε κι εμείς.

Η κυρία αυτή είναι θύμα ιδίως και βασικά της νεοελληνικής αντίληψης για το τι είναι "ιν", τι σημαίνει δυναμική προσωπικότητα, πως όλα αγοράζονται κι όλα πουλιούνται, πως έτσι λειτουργεί το λάιφ στάιλ, από το ύψος των καταθέσεων, τα πανάκριβα σπίτια τα επώνυμα στέκια, τα ακριβά αξεσουάρ.

Κι αυτό αποδεικνύεται όχι μόνον στην περίπτωσή της αλλά και αλλού.

Και φυσικά το όνομα αυτής Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, πρώην δικαστικός.

Α.Ν.Δ.