Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( αποδυνάμωση και εγκατάλειψη ίσον καταστροφή :: 26/3/2006 21:14:03) 

Αποδυνάμωση και εγκατάλειψη ίσον καταστροφή

Του ΠΑΡΙ ΚΑΛΗΜΕΡΙΔΗ

"Μαύρο" θα χαρακτήριζα αυτό το Σαββατοκύριακο για το "κυανόλευκο" μπάσκετ. Δεν φτάνει που έχασε μέσα στο "Ιβανώφειο" από τον Πανελλήνιο, κέρδισε και ο Μακεδονικός το Μαρούσι και τώρα για να σωθεί θα πρέπει να συντελεσθεί ένα αγωνιστικό θαύμα.

Μα για να γίνει ένα τέτοιο θαύμα πρέπει να διαθέτεις και μια ομάδα αξιόλογη. Αυτό που θα πούμε είναι πολύ σκληρό, αλλά είναι η πραγματική οδυνηρή αλήθεια.

Ο Ηρακλής αντί να ενισχυθεί, αποδυναμώθηκε μετά τον ερχομό του Ζντοβτς. Όταν αλλάζεις κάποιους παίκτες εννοείται ότι θα φέρεις καλύτερους μήπως και σωθεί η "παρτίδα".

Δυστυχώς, ούτε ο Παρεζάνοβιτς, ούτε ο Ντράγκσιτς έδειξαν ότι μπορούν να προσφέρουν ουσιαστικά ώστε να μεταμορφωθεί προς το καλύτερο ο Ηρακλής.

Το Σάββατο, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες του πάλεψαν με φιλότιμο, με επικεφαλής τους Κινγκ και Κούρτοβιτς, αλλά η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη, γιατί απλώς ο Πανελλήνιος ήταν καλύτερος σαν ομάδα και διέθετε πιο ποιοτικούς παίκτες.

Πολύ φοβάμαι ότι ο Ηρακλής πολύ δύσκολα θα κερδίσει και τον Μακεδονικό. Οι "πράσινοι" χθες κέρδισαν κατά κράτος το Μαρούσι. Διαθέτουν αξιόλογους ξένους (Μπρέισι, Λι, Τόμσον) και έναν ικανότατο και έμπειρο πλέι μέικερ (Χαραλαμπίδης).

Θα έλεγα ότι πολύ δύσκολα πλέον θα χάσουν την κατηγορία.

Δυστυχώς, το Σάββατο στο "Ιβανώφειο" πείστηκα ότι το ιστορικό τμήμα μπάσκετ του Ηρακλή εγκαταλείφθηκε στην μοίρα του. Μερικοί παράγοντές του πρέπει να έχουν οδυνηρές τύψεις.

Στο "Αλεξάνδρειο" ο Άρης ήταν εξαιρετικός από πλευράς λειτουργίας απέναντι στην ανεδαφική ζώνη του Πανιωνίου και φώναξε "έσω έτοιμος" για το αυριανό μεγάλο παιχνίδι. Σε ρελαντί ρυθμό καθήλωσε τον Πανιώνιο που ήταν απογοητευτικός. Υπήρξε και η ευχάριστη νότα στο παιχνίδι, που ήρθε από την επιστροφή στις καλές εμφανίσεις του. Πάντως, πολύ καλή και η παρουσία του Πέτροβιτς, που απέδειξε ότι είναι πολύ σημαντικό "εργαλείο" στα χέρια του προπονητή του.