Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( ο ηρακλής θυμίζει μεσημέρια κυριακής :: 12/2/2006 20:19:47) 

Ο Ηρακλής θυμίζει μεσημέρια Κυριακής

Πριν από αρκετά χρόνια, συμπαρασυρόμενος από ορδές Θεσσαλονικέων φιλάθλων, περνούσα αρκετά μεσημέρια Κυριακής στο Καυταντζόγλειο στάδιο. Από το ζέσταμα των παικτών, είχαμε στραμμένο το βλέμμα μας στον Βασίλη Χατζηπαναγή, που μαζί με τους συμπαίκτες του μας κερνούσε πλούσιο θέαμα και με χιόνι και με βροχή. Εκείνη την εποχή, της δεκαετίας του 1980, ο Ηρακλής καθιερώθηκε ως η ομάδα που πρέσβευε το καλό ποδόσφαιρο με τις περίτεχνες ενέργειες και τα όμορφα γκολ.

ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ μήνες ο Ηρακλής παρουσιάζει μια ανοδική πορεία βαθμολογικά, αλλά το κυριότερο όλων είναι ότι προσπαθεί να ξαναφέρει το καλό ποδόσφαιρο στα γήπεδα της Α' εθνικής. Σε μια περίοδο, που όταν δεν ασχολούμαστε με επεισόδια, βρισκόμαστε να σχολιάζουμε τα λάθη της διαιτησίας, ο Ηρακλής προσπαθεί να μας ξαναθυμίσει την ουσία του αθλήματος.

Ο ΚΟΣΜΟΣ του Ηρακλή, απαιτητικός λόγω όσων έχει παρακολουθήσει στο παρελθόν εντός του αγωνιστικού χώρου του Καυταντζογλείου, δεν μπορεί παρά να διαισθάνεται αυτή την προσπάθεια που γίνεται από τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία. Παρά τα διοικητικά προβλήματα και την οικονομική δυσπραγία, ο Ηρακλής δεν είναι απλώς αξιόμαχος στο φετινό πρωτάθλημα. Διεκδικεί την έξοδό του στην Ευρώπη μετά από αρκετό καιρό, έχει επενδύσει σε νεαρούς ταλαντούχους παίκτες, διαθέτει έναν προπονητή που γνωρίζει την ομάδα όσο λίγοι, αλλά του λείπει κάτι… Η ισχυρή έδρα, το "σπίτι" του, με λίγα λόγια.

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ του Ηρακλή, αυτό το χρόνιο πρόβλημα για το σύλλογο που έχει τις ρίζες του αρκετές δεκαετίες πίσω πρέπει να λυθεί επιτέλους. Και πρέπει αυτό, να παραμένει προτεραιότητα για τους Ηρακλειδείς, αλλά και για όσους φορείς έχουν την υποχρέωση να βοηθήσουν αυτό το ιστορικό σωματείο. Ένα γήπεδο που θα μπορεί να αποφέρει έσοδα στην ομάδα, με εμπορικές χρήσεις και ποιότητα εφάμιλλης των γηπέδων σαν το καινούργιο Καραϊσκάκη. Όταν αυτό το θέμα δείχνει να ξεχνιέται, πρέπει να το επαναφέρουμε στην επικαιρότητα. Και κυρίως, ο σύλλογος ο ίδιος, είτε είναι ΠΑΕ είτε Ερασιτέχνης να μην σταματά να διεκδικεί για τη λύση του προβλήματος.