Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( τα θετικά και τα αρνητικά της αγωνιστικής :: 12/2/2006 21:48:27) 

Τα θετικά και τα αρνητικά της αγωνιστικής

Γράφει ο ΠΑΡΙΣ ΚΑΛΗΜΕΡΙΔΗΣ

Τρία ήταν τα πιο σημαντικά γεγονότα της αγωνιστικής που μας πέρασε, δύο θετικά και ένα αρνητικό με πρωταγωνιστές τους "γκρι". Πρώτον, ότι μετά τον Άρη και ο ΠΑΟΚ έχει κοντά του πλέον τους οπαδούς του, μια και στην Πυλαία βρίσκονταν το περασμένο Σάββατο περίπου 3.500 φίλαθλοι. Δεύτερον, ότι ο αποδεκατισμένος Άρης έδειξε στο Αλεξάνδρειο πολύ καλά στοιχεία στο τελευταίο δεκάλεπτο αποδεικνύοντας, ότι μπορεί να παίξει άψογα γρήγορο μπάσκετ με κινητήριους μοχλούς τους ταχύτατους Καστλ και Τέιλορ, που δείχνουν μάλιστα να βρίσκουν τη μεταξύ τους "χημεία".

Και τρίτον, το "χτύπημα" που δέχθηκε από τη διαιτησία, με βάση τις επίσημες καταγγελίες της ΚΑΕ, ο Ηρακλής στο "Βενετόκλειο" με αποτέλεσμα η ιστορική ομάδα να βρίσκεται πλέον στην άκρη του γκρεμού.

Έχουμε και λέμε λοιπόν, πάντα με βάση τα αποτελέσματα του περασμένου Σαββάτου, ο Άρης μετά και τη νέα ήττα του Πανελληνίου δείχνει να μην χάνει με τίποτε μία θέση στην πρώτη τετράδα και αν μάλιστα κερδίσει την ΑΕΚ μεθαύριο στο Γαλάτσι, τότε αυξάνει σε μεγάλο ποσοστό τις ελπίδες του για να κατακτήσει την τρίτη θέση, που ίσως αποδειχθεί στη συνέχεια χρυσοφόρα.

Ο ΠΑΟΚ πετυχαίνοντας την 4η συνεχόμενη νίκη του και μάλιστα αυτή τη φορά απέναντι σε ένα σκληροτράχηλο αντίπαλο όπως είναι ο Πανελλήνιος απέδειξε ότι βρήκε τον δρόμο του και αν συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο μπορεί να ελπίζει στη διάκριση.

Παρά ταύτα, δείχνει σαν επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει σε μια ακόμη διορθωτική κίνηση για να θωρακισθεί σε μεγάλο βαθμό η ομάδα του.

Όσον αφορά τώρα τον Ηρακλή είναι φανερό, ότι από εδώ και πέρα θα παίξει με την πλάτη στον τοίχο. Χάθηκαν δύο παιχνίδια (με Πανιώνιο και Κολοσσό) που θα είχαν εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό τον Ηρακλή. Όταν φώναζε και χτυπούσε το "καμπανάκι" ο Ζντοβτς κάποιοι ζούσαν στον κόσμο τους. Τώρα, μεθαύριο με την Ολύμπια, παίζει μια ολόκληρη κατηγορία. Είναι περιττό να τονισθεί ότι στο Ιβανώφειο δεν θα πρέπει να πέφτει από εδώ και πέρα ούτε καρφίτσα.