Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( θα συνεχιστεί η ευφορία; :: 30/3/2006 21:03:59) 

The eye… of the tiger

Θα συνεχιστεί η ευφορία;

με το βλέμμα… του Μπάνε Πρέλεβιτς

Η εβδομάδα που πέρασε, έφερε ένα γεγονός που δεν είναι συνηθισμένο στο ελληνικό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια. Σαράντα χιλιάδες φίλαθλοι σε τρία γήπεδα και με μια φανταστική ατμόσφαιρα υποστήριζαν τις ομάδες (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Άρης) τους. Όποιος παρακολουθεί το μπάσκετ αναγνωρίζει την αιτία. Οι ομάδες που έδιναν τις μάχες τους στα γήπεδα έδωσαν όραμα στο μπασκετικό κοινό τους και κέρδισαν την εμπιστοσύνη των φιλάθλων.

Για να φτάσει μια ομάδα στα υψηλότερα επίπεδα του ευρωπαϊκού μπάσκετ χρειάζονται πολλά. Σίγουρα ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες είναι ο προϋπολογισμός, που σημαντικά επηρεάζει την πορεία μιας ομάδας, καλή ή κακή και στηρίζει ή εμποδίζει την ολοκλήρωση του οράματος.

Οι ομάδες στις οποίες δεν υπάρχει οικονομική αβεβαιότητα και έχουν δυνατότητα να επενδύσουν στο αγωνιστικό κομμάτι, έχουν σίγουρα καλύτερη ευκαιρία να κάνουν το όραμά τους πραγματικότητα. Ο δημιουργός μιας από τις καλύτερες ομάδες του επαγγελματικού μπάσκετ, των Σικάγο Μπουλς, ο Τζέρι Κράουζ είπε κάποτε: "Αν δεν έχεις χρήματα, δεν έχεις και ομάδα. Αν έχεις χρήματα, έχεις την ευκαιρία να δημιουργήσεις μια ομάδα". Έτσι είναι…

Με μεγάλη προσοχή θα παρακολουθήσω τη συνέχεια της ευφορίας που ζούμε αυτή τη στιγμή σαν μπασκετικό κοινό. Οι στόχοι είναι καθαροί και το κλίμα είναι καταπληκτικό. Και οι τρεις ομάδες είναι έτοιμες για την κατάκτηση της κορυφής, όμως στον αθλητισμό υπάρχουν και τα αρνητικά αποτελέσματα. Είμαστε έτοιμοι να τα αποδεχτούμε; Θα υπάρχει ίδιο ενδιαφέρον όπως την περασμένη βδομάδα; Το κοινό θέλει πάντα το όραμα να γίνεται πραγματικότητα. Ίσως είναι η ώρα να υπενθυμίσουμε: Το μπάσκετ για να έχει συνέχεια, χρειάζεται το κοινό του ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα.