Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( για τη θεσσαλονίκη ας πληρώσουμε :: 22/3/2006 22:00:15) 

Για τη Θεσσαλονίκη ας πληρώσουμε

Δηλώνω εξ αρχής αντίθετος στην κρατική χρηματοδότηση οποιουδήποτε έργου, που θα το εκμεταλλευτεί ιδιωτική εταιρεία. Γιατί θα πρέπει να πληρώνει ο πολίτης για τις ψήφους των πολιτικών; Για ποιο λόγο ο ΟΠΑΠ πρέπει να χρηματοδοτεί τα σωματεία διαφόρων αθλημάτων; Γιατί να μπορεί με τα λεφτά του κράτους ο κάθε απατεώνας να δηλώνει ιδιοκτήτης ομάδας;

Χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός δεσμεύτηκε πως τις επόμενες δέκα μέρες θα έχει βρει τη λύση για τη χρηματοδότηση των έργων στο γήπεδο Χαριλάου. Διαφωνώ με την κίνησή του, αλλά όλα τα επιχειρήματα καταρρίπτονται από την (προκλητικά έντονη) αθλητική ανοικοδόμηση της Αθήνας τα τελευταία είκοσι χρόνια. Διεκδικώντας ισονομία στην χρόνια κρατική παρανομία, θα πρέπει να γίνουν πραγματικά έργα στη Μακεδονία και όχι τρύπες στην Εγνατία και το… νερό. Καλά κάνει ο υφυπουργός και βάζει τη Θεσσαλονίκη μπροστά, έστω και αν υπάρχουν ενστάσεις για τον τρόπο. Υπήρξαν και άλλοι Θεσσαλονικείς υφυπουργοί Αθλητισμού, που στην πόλη τους έκαναν ένα μεγάλο… τίποτα.

Να είναι όμως τα αθλητικά έργα τα τελευταία που θα γίνουν. Ας εξασφαλίσει το κράτος πρώτα, πως δεν πρόκειται να "ξαναχαθεί" συμπολίτης μας αβοήθητος σε κάποιο άθλιο ράντσο νοσοκομείου και μετά ας φτιάξουν πέντε Μπερναμπέου. Θα φροντίσω να ζήσω μέχρι τα 80 για να πληρώνω φόρους.