Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( ο κόσμος του ηρακλή και η "σταυροφορία" :: 24/2/2006 18:51:41) 

Ο κόσμος του Ηρακλή και η "σταυροφορία"

Του ΠΑΡΙ ΚΑΛΗΜΕΡΙΔΗ

Άργησε, αλλά τελικά συγκροτήθηκε η "επιτροπή σωτηρίας" στο μπάσκετ του ιστορικού Ηρακλή. Η σύνθεσή της, λίγο πολύ γνωστή. Την απαρτίζουν τελικά πέντε παράγοντες, όλοι τους καταξιωμένοι στη συνείδηση του κόσμου του Ηρακλή. Τσιλόπουλος, Λεώνης, Παναγόπουλος, Γενίτσαρης, Στοφορόπουλος. Και οι πέντε έχουν ακόμη ένα κοινό γνώρισμα: Έχουν πολύ μεγάλη παραγοντική εμπειρία και γνωρίζουν πολύ καλά πράγματα και καταστάσεις. Απουσιάζει όμως ακόμη ένα τρανταχτό όνομα από τη σύνθεση: ο Μανώλογλου. Γιατί απουσιάζει; Ένα ακόμη ερώτημα που προβάλει είναι: έπρεπε να φθάσει το μπάσκετ του Ηρακλή στην άκρη του γκρεμού για να συσταθεί η επιτροπή σωτηρίας; Εν πάση περιπτώσει εγώ θα πω απλώς "κάλλιο αργά παρά ποτέ". Και ποιος είναι ο πρώτος στόχος της επιτροπής;

Να έρθει άμεσα σε επαφή με διάφορους παραδοσιακούς και μη μπασκετικούς παράγοντες και να ζητήσει την απαραίτητη οικονομική, και όχι μόνον, συνδρομή τους. Θα ανταποκριθούν τελικά οι παραδοσιακοί παράγοντες του μπάσκετ του Ηρακλή σε αυτό το κάλεσμα που έχει τη μορφή "επιστράτευσης" προκειμένου να σωθεί ο Ηρακλής; Εγώ προσωπικά δεν το βλέπω το θέμα με αισιοδοξία. Και ξέρετε γιατί; Γιατί εδώ και πολύ καιρό οι περισσότεροι από αυτούς δηλώνουν αποστασιοποιημένοι από τα κοινά της ομάδας μπάσκετ. Και οι λόγοι είναι πολλοί και διάφοροι.

Ποια είναι η επόμενη λύση αν δεν υπάρξει η ανάλογη ανταπόκριση από τους εξωδιοικητικούς παράγοντες του Ηρακλή; Προσωπικά πιστεύω ότι το μπάσκετ του Ηρακλή μπορεί να το σώσει μόνο ο κόσμος της ομάδας.

Η επιτροπή σωτηρίας πρέπει να κινητοποιηθεί άμεσα προς αυτήν την πλευρά, προκαλώντας την ίδια την ευαισθησία τους. Όταν είναι ορατός ο κίνδυνος να βυθιστεί "αύτανδρο" το καράβι του Ηρακλή, κανένας γνήσιος Ηρακλειδέας δεν πρόκειται να αδιαφορήσει. Ήδη η ΚΑΕ είναι χρεωμένη μέχρι το λαιμό με 1,5 εκατ. ευρώ. Είναι "μέσα" ο Ηρακλής. Αυτό κι αν είναι άθλος αρνητικός για την ΚΑΕ. Είναι δυνατόν, μετά την ειδική εκκαθάριση να συνεχίζονται οι αμαρτίες, τα λάθη και η κακή διαχείριση; Η σταυροφορία και οι κινητοποιήσεις που πρέπει να σημάνουν, σήμερα κιόλας, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη τους Ηρακλή, μπορεί μόνο να σώσει την "παρτίδα".